Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ancelotti nechce revolúciu v Bayerne, nadviaže na prácu Guardiolu

Carlo Ancelotti neplánuje robiť vo futbalovom Bayerne Mníchov prevratné veci. Tvrdí, že revolúcia vôbec nie je potrebná.

01.06.2016 11:47
Carlo Ancelotti, Pep Guardiola Foto: ,
Carlo Ancelotti v objatí s Pepom Guardiolom.
debata

Taliansky nástupca španielskeho trénera Pepa Guardiolu (prikývol na ponuku Manchestru City) je pripravený pokračovať tam, kde skončil jeho predchodca. „Pep odviedol v Bayerne parádnu robotu. Nebudem a nechcem veľa meniť, iba nadviazať na jeho prácu,“ uviedol Ancelotti v rozhovore pre Sport Bild.

Zároveň priznal, že s Guardiolom ho spája viac ako len profesionálny trénerský vzťah. Spoznali sa v Paríži v čase, keď tam Ancelotti trénoval a Guardiola si po štvorročnom angažmáne v Barcelone vzal rok oddychu, akéhosi tvorivého voľna. „Máme spolu veľmi dobrý vzťah. Verím, že sa pred začiatkom sezóny ešte stretneme a porozprávame sa,“ pokračoval 56-ročný Ancelotti.

Guardiola počas trojročného pôsobenia na lavičke Bavorov získal s tímom šesť trofejí. Rozlúčil sa domácim víťazným double, keď uspel v sezónnom hodnotení I. bundesligy ako aj vo finále Nemeckého pohára. V Lige majstrov zostal so svojimi zverencami pred finálovými bránami na štíte Atlética Madrid.

Ancelotti krátko pred svojím nástupom ku kormidlu v Bayerne odpovedal aj na otázku, či sa chce zbaviť reprezentanta Maria Götzeho, ktorý sám prejavil záujem odísť z klubu. Ancelotti k tomu iba nejednoznačne podotkol: „Telefonovali sme spolu, Mario pozná môj názor:“ Dvadsaťtriročný ofenzívny stredopoliar Götze pod Guardiolom nedostával v bavorskom veľkoklube veľa príležitostí, čo by sa údajne nemalo zmeniť ani po nástupe Ancelottiho. Sunday Mirror ešte v marci tvrdil, že Götze v lete odíde z Bayernu a stane sa hráčom FC Liverpool.

Ancelottiho prvým dňom v práci v Mníchove bude 11. júl. S Bayernom podpísal trojročný kontrakt. Pred dvoma rokmi doviedol Real Madrid k triumfu v Lige majstrov. To isté sa mu predtým dvakrát podarilo aj na lavičke tímu AC Miláno.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #Carlo Ancelotti #Pep Guardiola #manchester city