Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Conte nepodvádzal, súd ho oslobodil

Tréner talianskej futbalovej reprezentácie Antonio Conte môže v pokoji a bez žalôb na krku pripravovať svoj tím na majstrovstvá Európy vo Francúzsku, ktorými spraví hrubú čiaru za touto anabázou.

16.05.2016 14:44
Antonio Conte Foto: ,
Taliansky tréner Antonio Conte.
debata

Súd v lombardskej Cremone ho v zrýchlenom trestnoprávnom konaní zbavil obvinenia z ovplyvnenia výsledku zápasu druhej najvyššej domácej súťaže medzi Albinoleffe a Sienou z mája 2011. Albinoleffe zvíťazilo nad vtedajšími Conteho zverencami v poslednom kole 1:0. V podozrení z podvodu bola aj remíza Sieny v Novare 2:2 z toho istého obdobia, ale tú napokon vyšetrovatelia vylúčili zo zreteľa. Prokurátor Roberto Di Martino formálne navrhol pre Conteho trest odňatia slobody na šesť mesiacov podmienečne a pokutu 8000 eur. Kormidelník, ktorý sa už dohodol na spolupráci s anglickým klubom FC Chelsea na nasledujúce tri roky, obvinenia odmietal. V sezóne 2012/2013, keď pôsobil ako šéf lavičky Juventusu Turín, si už odpykal štyri mesiace za to, že o nekalom dianí v Siene neinformoval príslušné orgány.

„S veľkou radosťou som prijal správu o výsledku dnešného konania. Konečne sa jeho pozícia vyjasnila. Nikdy som o ňom nezapochyboval. Teraz sa už môžeme všetci sústrediť na Euro,“ komentoval verdikt súdu prezident Talianskej futbalovej federácie Carlo Tavecchio.

Rovnaký rozsudok si vypočul aj Conteho vtedajší asistent Angelo Alessio, pre ktorého Di Martino žiadal štvorročnú podmienku. Alessio by mal nasledovať Conteho do FC Chelsea. „Očakávali sme taký výsledok. Po rokoch napätia a sklamaní bola nastolená spravodlivosť,“ povedal Conteho obhajca Leonardo Cammarata.

debata chyba
Viac na túto tému: #Antonio Conte