Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďalšia tragédia na trávniku. Ekeng skolaboval na ihrisku a zomrel

Na zoznam futbalistov, ktorí opustili tento svet, pribudlo ďalšie meno. Je ním Kamerunčan Patrick Ekeng, ktorý zomrel po kolapse počas zápasu v rumunskej metropole.

07.05.2016 10:28
Patrick Ekeng Foto:
Patrick Ekeng leží na trávniku krátko po tom, ako skolaboval.
debata

Hráč Dynama Bukurešť mal len 26 rokov. Hovorca nemocnice Cristian Pandrea informoval, že lekári sa hodinu snažili oživiť kamerunského reprezentačného stredopoliara, ale ich pokusy o resuscitáciu neboli úspešné. Príčina smrti zatiaľ nie je známa.

Ligový zápas Dynama s Viitorulom Konstanca (3:3) naživo vysielala televízia, keď v 69. min sa Ekeng zrútil na hraciu plochu. Stalo sa tak len 7 minút po jeho príchode na ihrisko v pozícii striedajúceho hráča. Okamžite ho previezli do nemocnice. Podľa miestnych médií dostal infarkt. Ekeng, ktorý hral aj v španielskej Córdobe, švajčiarskom Lausanne či francúzskom Le Mans, zanechal manželku a dve deti žijúce v Paríži. Údajne sa za nimi chystal po utorkovom finále Rumunského pohára medzi Dynamom a CFR Kluž.

Patrick Ekeng nie je prvým futbalistom tohto bukureštského klubu, ktorý prišiel o život na ihrisku. V októbri 2000 skolaboval a zomrel v priateľskom zápase kapitán mužstva Catalin Hildan.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dynamo Bukurešť #Patrick Ekeng