Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vestenický naklonený zotrvaniu v Krakove, chce tam hrať na ME

Mladý slovenský futbalový útočník Tomáš Vestenický by chcel hájiť farby poľského klubu Cracovia Krakov aj v nasledujúcej sezóne.

09.04.2016 13:31
Tomáš Vestenický Foto: ,
Tomáš Vestenický.
debata

Ako je známe, čerstvý dvadsiatnik (nar. 6. apríla 1996) hosťuje v poľskej Ekstraklase do konca aktuálneho ročníka z materského AS Rím.

Súčasťou dohody oboch klubov je opcia na trvalý prestup, ktorú si môžu na hráča uplatniť funkcionári Cracovie po skončení sezóny 2015/2016, ale za podmienky, že v budúcnosti Rimania v prípade záujmu budú môcť odkúpiť Vestenického späť.

Rodák z Topoľčian v úvodnej polovici sezóny hosťoval v talianskej druholigovej Modene, kde na všetko trénersky dozeral slávny Argentínčan Hernán Crespo. „Talianska Serie B, kde som hrával predtým, je fyzicky náročnejšia súťaž. Taktika Modeny bola založená na urputnom boji. V Krakove pre zmenu hráme futbal, a to mi vyhovuje oveľa viac. Ak by Cracovia účinkovala v Serie B, pohybovala by sa v strede tabuľky,“ vyhlásil Vestenický pre portál dziennikpolski24­.pl.

Strelec piatich gólov Slovenska na MS 2013 hráčov do 17 rokov priznal, že sa v druhom najväčšom poľskom meste už udomácnil. V tamojšej Ekstraklase stihol od februárového príchodu do Krakova odohrať necelých 200 minút a streliť nádherný gól proti Pogoňu Štetín. „Krakov je krásne mesto, cítim sa v ňom veľmi dobre. V začiatkoch mi pomohol krajan Erik Jendrišek, podporovali ma aj ďalší spoluhráči, už som sa dokonale aklimatizoval. Poľština a slovenčina sú dosť podobné jazyky, s komunikáciou nemám problém,“ doplnil odchovanec FC Nitra.

Vestenický prezradil, že si v drese slovenskej „dvadsaťjednotky“ túži zahrať na budúcoročných ME tejto vekovej kategórie v Poľsku. Jedným zo siedmich dejísk bude aj štadión Cracovie Krakov. „V reprezentačnom tíme do 21 rokov mám silnú konkurenciu na miesto v základnej zostave. Samozrejme, že by som sa chcel zúčastniť na európskom šampionáte, keďže viem, že sa uskutoční aj v Krakove,“ skonštatoval Tomáš Vestenický.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Vestenický #Cracovia Krakov