Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Miesto v rade neúspešných? Zidane ho odmietol

S hanbou opúšťali štadión mnohí jeho slávni predchodcovia - Manuel Pellegrini, Rafael Bénitez, dokonca i José Mourinho. Sklamanie neobišlo ani Carla Ancelottiho. On však na nelichotivú tradíciu nenadviazal. Vzoprel sa. A po záverečnom hvizde nastupoval do klubového autobusu s pocitom hrdosti a oprávneným úsmevom na tvári.

03.04.2016 13:16
Zinedine Zidane Foto: ,
Zinedine Zidane.
debata

Zinedine Zidane ukončil mizernú sériu trénerov Realu Madrid. Ani jeden zo štyroch veľkých mužov, ktorí sa pred ním posadili na horúcu lavičku najslávnejšieho klubu sveta, neuspel vo svojom premiérovom El Clásicu. Pellegrini utrpel doma hanebnú prehru 2:6, Bénitez 0:4, Ancelottiho družina podľahla súperovi z Barcelony pred vlastnými fanúšikmi 3:4. Legendárny Mourinho odchádzal z Nou Campu s debaklom 0:5.

Kliatbu prelomil počas uplynulého víkendu až francúzsky elegán. Real priviedol k prekvapujúcemu víťazstvu 2:1 (0:0). A nepostavil sa do radu neúspešných. „Napriek tomu, že v tabuľke máme aj naďalej na Barcelonu pomerne výraznú stratu, môže byť toto víťazstvo pre nás nesmierne dôležité. Verím, že bude naším oporným bodom pre zvyšok sezóny,“ vravel Zidane po zápase, ktorý opäť sledovalo priamo na tribúnach bezmála 100-tisíc divákov. Milióny mu prihliadali pri televíznych obrazovkách po celom svete.

A videli, že madridskému úspechu nič nenasvedčovalo. Najmä v prvom polčase domáci favorit svojho rivala bez milosti drvil, z tlaku však gól nevyťažil. Na začiatku druhého dejstva sa síce ujal zásluhou Gérarda Piquého vedenia, no vzápätí vyrovnal Karim Benzema. Keď však videl v závere červenú kartu Sergio Ramos, zdalo sa, že Barcelona si predsa len v početnej výhode uchmatne víťazstvo. Stal sa však opak.

Stopér Realu hádam ešte ani neprišiel do šatne a jeho spolouhráči sa už tešili z víťazného gólu. Nepostaral sa oň nik iný ako Cristiano Ronaldo. Portugalská superhviezda zľahka pozdvihla šance Realu v boji o titul. „Z víťazstva máme, samozrejme, obrovskú radosť. Stále sme však sedem bodov za Barcelonou. O titule nepremýšľame. Napokon, stále sme až na treťom mieste a pred nami je i Atlético. Sústredíme sa len na najbližší zápas, ktorý na nás čaká v Lige majstrov,“ krotil pozitívne emócie Zidane.

Jeho zverenci sa nepostarali len o veľké prekvapenie (podľa expertov i stávkových kancelárií), ale aj o ukončenie výnimočnej série. Španielsky šampión totiž až do sobotňajšej noci ťahal šnúru rekordných 39 zápasov bez prehry. „Moment, keď prehráte, si nevyberiete. Skrátka sa stalo to, čo sa stalo. Nezostáva nám nič iné, len sa zdvihnúť zo zeme, tento duel už pre nás neexistuje. Napokon, na ceste za každým úspechom sa vyskytnú menšie či väčšie problémy. Moji hráči si to uvedomujú,“ filozofoval v pozitivnom tóne domáci kouč Luis Enrique. Zaváhanie s odvekým rivalom ho však zaiste škrelo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #fc barcelona #Zinedine Zidane