Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škrtel zarába 75-tisíc libier týždenne. V Liverpoole k bohatým nepatrí

Noviny Daily Star odhalili výšku platov futbalistov anglického prvoligového FC Liverpool.

28.03.2016 17:12
Martin Škrtel Foto: ,
Martin Škrtel.
debata (25)

Z kádra „červených“ najlepšie – 140 000 libier týždenne – zarába Christian Benteke, čo je paradoxné, keďže belgický zakončovateľ aktuálne je až štvrtou voľbou Jürgena Kloppa na poste útočníka a pravdepodobne v lete opustí Anfield po tom, ako sa cez marcovú reprezentačnú prestávku negatívne vyjadril práve na adresu nemeckého trénera.

O 20 000 libier menej týždenne pribúda na konto Jamesa Milnera aj Daniela Sturridga. Rovných 100 000 za sedem dní zarábajú Roberto Firmino a Jordan Henderson, 80-tisícový týždenný plat má Lucas Leiva. Kapitán slovenskej reprezentácie Martin Škrtel, Philippe Coutinho, Mamadou Sakho i José Enrique si každý týždeň prilepšia o 75 000 libier.

Götze by šiel rád za Kloppom

Nemecký futbalový reprezentant Mario Götze sa podľa periodika Sunday Mirror už rozhodol v letnom prestupovom období odísť z Bayernu Mníchov do anglického FC Liverpool. Dvadsaťtriročný ofenzívny stredopoliar pod trénerským vedením Pepa Guardiolu nedostáva v bavorskom veľkoklube veľa príležitostí, čo by sa podľa spomenutého zdroja nezmenilo ani po už dohodnutom nástupe Carla Ancelottiho.

Hlavným motívom však je vidina opätovnej spolupráce so súčasným koučom „červených“ Jürgenom Kloppom, ktorý Götzeho trénoval tri a pol roka v Borussii Dortmund. Kontrakt strelca víťazného gólu finále majstrovstiev sveta 2014 vyprší na konci nasledujúcej sezóny a Bavori mu zatiaľ neponúkli jeho predĺženie.

Sunday Mirror odhadol hodnotu prípadného transferu na dvadsať miliónov libier, teda o desať menej než v roku 2013 Bayern zaplatil Borussii.

25 debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Škrtel #FC Liverpool