Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vestenického prvý gól medzi mužmi: Budem si ho navždy pamätať

Mladý slovenský futbalový útočník Tomáš Vestenický strelil v nedeľu svoj premiérový presný zásah v drese poľského klubu Cracovia Krakov.

21.03.2016 14:00
Tomáš Vestenický Foto: ,
Tomáš Vestenický.
debata

Devätnásťročný rodák z Topoľčian (nar. 6. apríla 1996) hosťujúci v tíme účastníka Ekstraklasy z talianskeho AS Rím sa strelecky presadil v dueli 28. kola v Štetíne. Vestenický vyrovnal v 26. min na priebežných 1:1, štyri minúty predtým naskočil do stretnutia namiesto zraneného Huberta Wolakiewicza. Duel sa napokon skončil remízou 2:2.

„Sám som bol prekvapený, že tréner ukázal na mňa. Samozrejme, že príjemne,“ vyhlásil Vestenický prostredníctvom webu svojej zastupiteľskej agentúry fsagency.eu. Keďže Wolakiewicz je zadákom, tréner Cracovie Jacek Zielinski sa pri striedaní rozhodol preskupiť rady, pravého záložníka stiahol do obrany a na krídlo poslal mladého Slováka.

„Chvíľu mi trvalo, kým som sa rozbehal, predsa len ako náhradník som nebol príliš rozcvičený. Podarilo sa mi však zakrátko streliť gól a to ma povzbudilo,“ doplnil Vestenický, ktorý sa hneď po gólovom momente presunul na hrot útoku.

Vestenického nedeľňajší presný zásah bol zároveň jeho premiérový medzi mužmi. „Asi aj preto si ho budem navždy pamätať. Spoluhráč potiahol akciu po pravej strane a poslal loptu pred bránu. Na hranici šestnástky mi útočník priťukol loptu a ja som bez váhania vystrelil. Sadla mi ideálne, letelo to priamo pod brvno do šibenice,“ opísal situáciu strelec piatich gólov Slovenska na MS 2013 hráčov do 17 rokov.

Cracovii patrí dve kolá pred koncom základnej časti tretia priečka so ziskom 44 bodov, Pogoň Štetín je vinou horšieho skóre štvrtý. „Bolo to ako na hojdačke. Vyhrať mohol jeden aj druhý, preto si myslím, že nakoniec sa zrodila objektívna remíza. Bol to priamy súboj o tretiu priečku. Sme radi, že sme na nej zostali aj po tomto ťažkom zápase,“ skonštatoval na záver Tomáš Vestenický.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Vestenický #Cracovia Krakov