Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Potvrdené! Mourinho povedie Manchester United

Portugalský futbalový tréner José Mourinho zasadne po skončení sezóny 2015/2016 na lavičku anglického klubu Manchester United.

20.03.2016 14:22
José Mourinho Foto: ,
José Mourinho.
debata (1)

Španielsky denník El País informoval, že 53-ročný rodák zo Setúbalu podpísal s „červenými diablami“ zmluvu o budúcej zmluve. Údajne sa to udialo ešte vo februári.

Podľa zdroja blízkeho trénerovmu agentovi Jorgemu Mendesovi je súčasťou predkontraktu klauzula, že ak klub z Old Traffordu nevymenuje Mourinha do pozície kouča pred 1. júnom, zaplatí Portugalčanovi sankciu vo výške 15 miliónov libier.

Bola by to súhrnná suma. Ak by sa Mourinho nestal kormidelníkom manchesterského klubu do 1. mája, dostal by 5 miliónov. Ak by sa United rozhodli nepodpísať s ním kontrakt ani do 1. júna, Mourinho by si zo zmluvy o budúcej zmluve mohol nárokovať ďalších 10 miliónov.

„The Special One“ naposledy viedol mužstvo úradujúceho anglického šampióna FC Chelsea. Vo funkcii skončil v decembri minulého roka, odvtedy je bez práce. Jeho meno sa v súvislosti s Manchestrom United spája už niekoľko týždňov. Do kariet mu hrá aj postavenie holandského terajšieho lodivoda ManUtd Louisa van Gaala, ktorý s tímom nedosahuje očakávané výsledky.

Podľa televíznej stanice ESPN by Mourinhovou prvou posilou do nového mužstva mohol byť útočník Tottenhamu Hotspur Harry Kane.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #José Mourinho