Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Duda sa ulakomil na penaltu a nedal. Tréner mu vyčistí žalúdok

Slovenský futbalový stredopoliar v službách poľského klubu Legia Varšava Ondrej Duda pôjde "na koberček" k svojmu trénerovi Stanislavovi Čerčesovovi.

17.03.2016 14:17
Ondrej Duda, Legia Varšava Foto: ,
Ondrej Duda (v strede).
debata

Dôvodom je prejav svojvôle v podaní 21-ročného sninského rodáka počas stredajšieho domáceho prvého stretnutia semifinále Poľského pohára proti druholigovému mužstvu Zawisza Bydgoszcz. Bývalý hráč MFK Košice sa v 73. minúte za stavu 3:0 pre svoj tím rozhodol stať exekútorom pokutového kopu bez ohľadu na dohodnutú hierarchiu, na dôvažok mu ani nevyšla realizácia, čo kouča Čerčesova rozčertilo a o sedem minút neskôr stiahol slovenského reprezentanta z ihriska.

„Jestvuje niečo ako disciplína. Duda nebol určený na zahrávanie penalty, takúto svojvôľu nebudem tolerovať. Porozprávam sa s ním. Ak sa už niekto takto rozhodne, prinajmenšom musí skórovať a to Duda nespravil,“ citoval slová Čerčesova portál legia.sport.pl. Legia napokon uspela jednoznačne 4:0, po prvom dejstve však viedla len zradným jednogólovým rozdielom.

Zostrih zápasu (Dudova nepremenená penalta v čase 2:20)

„V šatni som musel zvýšiť hlas, aby sa náš výkon zlepšil. Povedané jednoducho: začali sme hrať futbal. Prinieslo to želaný efekt, pretože po zmene strán sme hrali lepšie, strelili sme tri góly a sme krok od finále,“ doplnil kormidelník Čerčesov. Odveta, ktorá by mala byť už len formalitou, je na programe 6. apríla v Bydgoszczi.

Duda figuruje v nominácii trénera reprezentácie SR Jána Kozáka na medzištátne prípravné stretnutia proti Lotyšsku (25. marca v Trnave) a Írsku (29. marca v Dubline).

debata chyba
Viac na túto tému: #legia varšava #Ondrej Duda #Stanislav Čerčešev