Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Myslel si, že sú ragbisti. Teraz ich ťahá k titulu

Využili spoločné zaváhanie Tottenhamu a Arsenalu. Ich vzájomná remíza 2:2 im dala ideálnu šancu dostať sa do päťbodového trháku. Prvý polčas sa však cez nepríjemný Watford nedokázali dostatočne presadiť.

07.03.2016 09:00
Britain Soccer Premier League Foto: ,
Riyad Mahrez z Leicesteru City oslavuje gól do siete Watfordu.
debata

Brilantná strela jednej z najjagavejších hviezd tejto sezóny anglickej futbalovej Premier League Riyada Mahreza z 56. minúty znamenala výhru Leicesteru City na ihrisku Watfordu 1:0. Z predsezónneho outsidera, ktorého bookmakeri aj odborníci pasovali do bojov o udržanie sa, je ašpirant na titul číslo jeden.

Skúsený taliansky tréner Claudio Ranieri však tlmí prílišný optimizmus. „Každý zápas v anglickej lige je boj. Päť bodov nie je nič. Je to dôležité víťazstvo vo veľkej bitke. Fanúšikovia naďalej snívajú a my poctivo pracujeme, čo je dobrá kombinácia. Mojim hráčom som povedal: Každý zápas je ako finále. Titul stále nie je náš. Pokračujeme v boji, čaká na nás ťažký zápas s Newcastlom,“ doplnil podľa BBC Sport Ranieri.

Hrdinom hostí bol alžírsky legionár Riyad Mahrez. V druhom polčase ľavačkou krásne vymietol pavučinu domácej bránky a zaznamenal 15. ligový gól v sezóne. „Jeho gól bol úžasný. Veľmi dobre poznáme Mahrezove kvality. Jeho strela mala skvelé parametre. Na konci ho pochytili kŕče, tak som ho radšej stiahol z ihriska,“ vyhlásil 64-ročný rodák z Ríma Claudio Ranieri.

Zaujímavosťou je, že hviezda Leicestru City si pred svojím prestupom myslela, že ide o ragbyový klub. „Leicester som nepoznal. Vo Francúzsku sme o nich veľa nevedeli, hrali len v druhej anglickej súťaži. Myslel som si, že ide o klub ragbistov,“ vyhlásil 25-ročný krídelník pre portál fourfourtwo.com. „Keď som však do klubu prišiel, našiel som tu veľmi dobré zázemie. Neľutujem svoj príchod, Leicester City je najlepší klub, v akom som doteraz pôsobil,“ doplnil Mahrez, ktorý do klubu prišiel v januári 2014. Už počas prvých mesiacov v novom pôsobisku mu pomohol k prieniku medzi anglickú elitu, počas vlaňajška prispel k úspešným záchranárskym prácam.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #Claudio Ranieri #Leicester City #Riyad Mahrez