Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kritik Ronaldo: Keby hrali všetci ako ja, boli by sme v tabuľke prví

Miešalo sa v ňom sklamanie so smútkom. Najviditeľnejšie sa však na jeho mimike prejavoval hnev.

28.02.2016 11:14
Cristiano Ronaldo Foto: ,
Útočník Realu Madrid Cristiano Ronaldo.
debata (1)

Cristianom Ronaldom lomcovali po mestskom derby s Atléticom Madrid emócie. Real pred vlastnými fanúšikmi podľahol konkurentovi v boji o titul 0:1 a zrejme definitívne stratil reálnu možnosť zabojovať o ligové prvenstvo.

„Je to stratené. Nezostáva nám nič iné, len sa zamerať na Ligu majstrov. V nej stojíme so všetkými na rovnakej štartovacej čiare. Prípadným triumfom by sme si udobrili priaznivcov,“ vravel jeden z najlepších hráčov sveta španielskym novinárom.

Ronaldovo rozčarovanie je pochopiteľné. Portugalčan má zakaždým len tie najvyššie ambície, druhé miesta pre neho v žiadnej súťaži nie sú zaujímavé. Zverenci Zinédina Zidana pritom strácajú na Atlético po 26 kolách štyri body. Vedúca Barcelona môže svoj náskok navýšiť už na dvanásť (zápas s FC Sevilla odohrá v nedeľu večer).

Real - Atlético 0:1

Trojnásobný držiteľ Zlatej lopty preto nešetril po súboji s Atléticom kritikou. Najmä vo vlastných radoch. „Keby hrali všetci tak, ako ja, boli by sme v tabuľke na prvom mieste. Nechcem byť drzý, ale keď nemáme v základnej zostave tých najlepších, môžeme súperiť s takýmito protivníkmi len veľmi ťažko,“ prekvapil otvorenosťou Ronaldo.

Zidanovi tentoraz pre zranenie chýbali obrancovia Marcelo s Pepem, počítať nemohol ani s krídelníkom Garethom Baleom. Akoby toho nebolo dosť, v druhom polčase sa zo zdravotných dôvodov neobjavil na trávniku už ani útočník Karim Benzema.

„Práve s týmito futbalistami hrám nesmierne rád. Nerád by som znižoval kvality Lucasa Vásqueza, Jeseho či Matea Kovačiča, sú to skvelí hráči, no nedosahujú ešte úroveň tých najlepších,“ tvrdil Ronaldo, ktorého cituje denník Marca.

Následne si pichol aj do médií. „Prekáža mi, keď ste nespravodliví. Niektorí z vás si myslia, že hrám na hov…Štatistiky však neklamú. Pozrite sa na ne a zistíte, kde je pravda.“

Jedným z mála, ktorého Ronaldo ušetril, bol Zidane. Pod vedením charizmatického Francúza vraj Real neustále napreduje. „Je to pokojný, rozvážny človek. Odkedy k nám prišiel, robíme pokroky. Doprajme mu viac času a prídu aj úspechy,“ uviedla portugalská superhviezda, ktorá vedie tabuľku najlepších strelcov v Lige majstrov a v domácej súťaži naháňa barcelonského Luisa Suáreza.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Real Madrid #atlético madrid