Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chelsea rozstrieľala v FA Cupe Manchester City 5:1

Futbalisti Chelsea zdolali v osemfinále Anglického pohára Manchester City vysoko 5:1. Hostia prišli do Londýna s rezervným tímom a vôbec prvýkrát v základnej zostave nastúpilo päť mladíkov.

21.02.2016 19:31
FC Chelsea Foto: ,
Futbalisti Chelsea sa tešia z vysokej výhry nad Manchestrom City.
debata

Bez opôr prehral Manchester City už tretie súťažné stretnutie za sebou, čo sa mu nestalo od novembra 2010.

Chelsea so skúsenejším kádrom prvýkrát využila prevahu v 35. min, keď Hazardov center poslal hlavou do siete Diego Costa. Súperovi sa podarilo o chvíľu neskôr odpovedať. Z malého vápna loptu do siete pretlačil David Faupala, ktorý sa v drese prvého tímu City objavil vôbec po prvýkrát.

Po prestávke už ale domáci hráči potvrdili svoju kvalitu. Už po troch minútach poslal Chelsea späť do vedenia Willian, tretí gól pridal Gary Cahill a na 4:1 len druhým gólom v sezóne zvýšil Eden Hazard. Oscar potom nepremenil pokutový kop, piaty gól však Chelsea predsa len strelila zásluhou Bertranda Traorého.

Rovnakým výsledkom vyhral aj West Ham v Blackburne. Londýnsky tím síce na ihrisku druholigového celku prehrával, ešte do polčasu ale skóre otočil a nakoniec slávil jednoznačné víťazstvo. Do štvrťfinále postúpil tiež Crystal Palace. Zverenci Alana Pardewa síce od Vianoc nedokázali zvíťaziť v lige, v FA Cupe sa im ale darí a tentoraz po výhre 1:0 vyradili Tottenham.

Výsledky nedeľňajších stretnutí osemfinále Anglického pohára (hralo sa na jeden zápas, opakuje sa v prípade remízy):

Blackburn – West Ham United 1:5
Tottenham Hotspur – Crystal Palace 0:1
Chelsea Londýn – Manchester City 5:1

debata chyba
Viac na túto tému: #manchester city #FA Cup #Chelsea FC