Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ponížil Messi súpera? Svet s údivom sledoval penaltový trik malého génia

Futbalisti Barcelony v domácom zápase španielskej ligy proti Celte Vigo zaujali nielen drvivou výhrou 6:1, ale aj netradične zahranou penaltou.

15.02.2016 10:50
Lionel Messi, Luis Suárez Foto:
Takto sa Lionel Messi (vpravo) a Luis Suárez tešili z nacvičeného signálu.
debata (10)

Lionel Messi totiž namiesto strely prekvapivo nahral zakončujúcemu Luisovi Suárezovi. Podobný kúsok už v osemdesiatych rokoch minulého storočia predviedol bývalý slávny hráč a tréner Kataláncov Johan Cruyff.

Messi sa za stavu 3:1 postavil na značku pokutového kopu, ale loptu nečakane pristrčil doprava na Suáreza, ktorý ľahko skóroval do odkrytej bránky a dovŕšil hetrik. Podobnú penaltovú spoluprácu predviedli Cruyff a Jesper Olsen v roku 1982 za Ajax Amsterdam.

O chystanej finte zrejme vedelo len niekoľko futbalistov Barcelony a v pozícii strelca vraj miesto Suáreza mal byť tretí hviezdny útočník Neymar. „Bolo to nacvičené a pôvodne som mal zakončovať ja, ale Luis bol rýchlejší. Najdôležitejšie je, že to vyšlo,“ povedal Brazílčan Neymar.

„Ja som o penalte nič nevedel. Nie je bežné nahrávať, ale Leo vždy vymýšľa nové veci a toto bolo skvelé,“ konštatoval obranca Jordi Alba. „Nevidel som to skúšať na tréningu, ale som presvedčený, že to mali naplánované. Podľa mňa tá penalta nebola neúctivá, my sa ako prvý snažíme rešpektovať súpera a jeho hru,“ doplnil kapitán Andrés Iniesta.

Riskantná štandardná situácia sa páčila aj trénerovi úradujúceho majstra Luisovi Enriquemu. „Takto zahraná penalta je legitímna a všetci si pamätáme na tú Cruyffovu. Ja sám by som si na ňu netrúfol, pretože by som určite spadol. Spustí to veľkú debatu, niekomu sa to páčiť bude a niekomu nie,“ vyhlásil Enrique.

„My sa popri získavaní trofejí tiež snažíme baviť fanúšikov a štýlovo vyhrávať,“ pridal bývalý španielsky reprezentant, ktorého zverenci vedú tabuľku o tri body pred Atléticom Madrid a navyše majú zápas k dobru.

Ani kouč Celty Vigo Eduardo Berizzo necítil, že by Messi sa Suárezom hosťujúci tím ponížili. „Bolo to zahrané netradične, ale neúctivé to nebolo. Ich útočníci vždy veľmi rešpektujú súpera. Sú nenásytní a každý z nich môže dávať akékoľvek góly. Penalta bola v medziach pravidiel, viac ma mrzí, že sme dostali šesť gólov,“ upozornil Berizzo.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Luis Suaréz #Lionel Messi