Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ronaldo: Neodstrelil som Beníteza! Ale pod Zidanom sa mi hrá lepšie

Portugalský kanonier Cristiano Ronaldo poprel, že by si futbalisti Realu Madrid vynútili odchod španielskeho trénera Rafaela Beníteza. Trojnásobný držiteľ Zlatej lopty ale pripustil, že s jeho nástupcom Zinedinom Zidanom si hráči rozumejú lepšie.

18.01.2016 14:34
Cristiano Ronaldo Foto: ,
Futbalista Cristiano Ronaldo.
debata (1)

„Zidane tím nakopol. Je to tak, že s niektorými trénermi si rozumiete viac než s inými. Nepýtajte sa ma prečo, ale k Zidanovi sú hráči empatickejší,“ povedal Ronaldo po nedeľňajšom víťazstve 5:1 nad Gijónom.

Aj v druhom zápase pod vedením bývalého francúzskeho majstra sveta a Európy tak Real uspel a dal päť gólov. Zidanova premiéra v úlohe hlavného kouča predtým priniesla víťazstvo 5:0 nad La Coruňou.

Benítez v Reale skončil na začiatku roka po iba siedmich mesiacoch, keď madridskému celku po 18 kolách patrila v španielskej lige tretia priečka so stratou dvoch bodov na druhú Barcelonu a štyroch na vedúce Atlético Madrid.

Hráči vraj bývalého kouča Valencie, Liverpoolu, Chelsea, Interu Miláno a Neapolu „neodstrelili“. „Takéto veci futbalisti nerobia. Aspoň ja nie. Bez ohľadu na sympatie, svoju prácu musíte brať vážne. So Zizuom sa však dá u hráčov badať väčšie nadšenie,“ priznal.

„Aj pod Benítezom som samozrejme odvádzal svoju prácu. Bral som to vážne a robil pre klub to najlepšie, bez ohľadu na to, kto bol pri tíme. O Rafovi som si nikdy nemyslel nič zlé. Pre Real pracoval na maximum, ale vidí futbal inak než Zizou,“ uviedol Ronaldo na adresu bývalej hviezdy Realu, v ktorého drese ukončil Zidane kariéru pred desiatimi rokmi.

Benítez mal od začiatku ťažkú ​​úlohu, keď pred sezónou nahradil na lavičke obľúbeného Taliana Carla Ancelottiho, ktorý s Realom vybojoval predvlani jubilejný desiaty triumf v Lige majstrov. Zidane bol pri tomto úspechu ako jeho asistent.

Ronaldo tvrdí, že majú podobný prístup. „Ich tréningy sú rovnaké. Je to kľuďas. Prácu berie vážne, ale mimo ihriska je s ním sranda. S hráčmi ho niečo spája, pre mňa aj ostatných je to zaujímavé obdobie. Sme vo forme a tvrdo makáme. Som spokojný,“ vyhlásil.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Real Madrid #Zinedine Zidane
Načítavajú sa športové výsledky...