Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zidane chce vyhrať LM, hoci vie, že nie je úplne hotový tréner

Nový kouč futbalistov Realu Madrid Zinedine Zidane chce s "Bielym baletom" vyhrať Ligu majstrov.

05.01.2016 18:00
Zinedine Zidane Foto: ,
Zinedine Zidane.
debata

Je mu jasné, že zatiaľ zďaleka nie je naplno pripraveným trénerom, napriek tomu skúsi vtlačiť španielskemu veľkoklubu svoj herný štýl, ktorý označil ako „Zidaneov“.

„Som šťastný, že som tu. V tomto klube je nevyhnutné vyhrávať. Sme medzi poslednými šestnástimi v Lige majstrov a cieľ je vždy rovnaký – vyhrať ju. Môžeme získať ešte dve trofeje a odteraz až do konca sezóny sa o to pokúsime,“ povedal Zidane na svojej prvej tlačovej konferencii v úlohe hlavného kouča Realu.

Okrem Ligy majstrov môže „Biely balet“ triumfovať už len v španielskej lige, pretože z domáceho pohára bol kvôli neoprávnenému štartu hráča vylúčený.

Štyridsaťtriročný Zidane si je vedomý, že má minimum trénerských skúseností. Bývalý slávny hráč „Bieleho baletu“ a niekdajší francúzsky majster sveta i Európy totiž doposiaľ viedol len rezervu Realu.

„Žiadny kouč nie je naplno pripravený, o to menej ten, ktorý predtým netrénoval. Ale som pozitívny a pripravený na výzvu, ktorá ma čaká. Urobím všetko pre to, aby to išlo dobre. Napriek mojej minulosti tu teraz začína nová éra a rozhodujúce bude vyhrávať zápasy,“ konštatoval Zidane.

S Realom chce hrať útočne a technicky, ako bol zvyknutý zo svojej hráčskej kariéry. „Chcem hrať útočný, vyvážený futbal s veľkým držaním lopty. To je môj pohľad na futbal,“ povedal. „Pracoval som v klube s (Josém) Mourinhom a (Carlom) Ancelottim a mal som ako hráč plno trénerov. Ale nemôžete žiadneho trénera kopírovať. Musím to robiť Zidaneovským spôsobom,“ dodal rodák z Marseille.

Tiež odmietol porovnanie s Pepom Guardiolom, ktorý po hráčskej kariére zažil víťaznú éru ako tréner Barcelony a teraz úspešne vedie aj Bayern Mníchov. „Guardiola je fantastický tréner a dosiahol neuveriteľné veci. Nechcem sa porovnávať s nikým. Nerobil som to ako hráč a nebudem to robiť ani ako tréner,“ dodal Zidane.

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Zinedine Zidane