Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Arsenal môže vyhrať titul, verí Čech

Český brankár Petr Čech je presvedčený, že futbalisti Arsenalu môžu v tejto sezóne ukončiť jedenásťročné čakanie na titul. Londýnskemu klubu by podľa neho mala paradoxne pomôcť rozsiahla maródka.

25.12.2015 20:32
Petr Čech Foto: ,
Radosť Petra Čecha po zápase proti Bayernu Mníchov.
debata

Arsenal sa v posledných zápasoch musel zaobísť bez Alexisa Sáncheza, Santiho Cazorlu, Francisa Coquelina, Mikela Artetu, Jacka Wilsherea a Tomáša Rosického, no napriek tomu dokázal vyhrať minulé štyri stretnutia. V tabuľke anglickej ligy stráca na vedúci Leicester iba dva body.

„Zatiaľ sme mali v sezóne veľa problémov a niektoré veci nevychádzajú tak, ako by sme si predstavovali,“ povedal Čech v rozhovore pre BBC. „Zraneniam sa ale nevyhnete. Niekedy ich máte veľa, inokedy menej. Ale ukázali sme, že aj oslabení dokážeme vyhrávať,“ dodal.

Čech je presvedčený, že po návrate maródov bude Arsenal ešte silnejší. „Pomôže nám to. Máme silný tím a až sa všetci vrátia, bude môcť tréner stavať hráčov tak, ako bude potrebovať. Sezóna je síce ešte dlhá, ale keď sa na čele udržíme do marca, apríla, tak máme šancu vyhrať ligu,“ vyhlásil.

Arsenal naposledy získal titul v sezóne 2003/2004 a vlani ukončil deväťročné čakanie na trofej, keď vyhral Anglický pohár. V minulom ročníku Premier League obsadili „kanonieri“ tretie miesto s dvanásťbodovým odstupom na majstrovskú Chelsea.

debata chyba
Viac na túto tému: #Petr Čech #FC Arsenal
Načítavajú sa športové výsledky...