Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Halenár skončil v Olomouci, Slavia má záujem o Šventa či Bera

Český futbalový klub SK Sigma Olomouc v stredu oficiálne potvrdil odchod slovenského útočníka Juraja Halenára.

16.12.2015 13:02
Juraj Halenár Foto:
Juraj Halenár ešte v drese Slovana.
debata

Tridsaťdvaročný ofenzívny univerzál odohral na jeseň desať zápasov v Synot lige, raz skóroval a dosiahol aj dve asistencie.

„Juraj Halenár požiadal o predčasné ukončenie svojho angažmánu z rodinných dôvodov. Argumenty hráča boli také silné, že SK Sigma vyhovel jeho žiadosti,“ uvádza sa v komuniké na oficiálnom webe klubu. Trnavský rodák Halenár uzavrel v júli na Hanej zmluvu na jeden rok. Predtým pôsobil v maďarskom mužstve Nyíregyháza Spartacus FC. Päťnásobný majster SR je historicky najlepším strelcom najvyššej slovenskej súťaže, hral vo všetkých troch bratislavských kluboch – Interi, Petržalke aj Slovane.

Slavia má vraj záujem o Šventov návrat, snom údajne aj Bero

Na zozname vytúžených posíl futbalovej Slavie Praha v zimnom prestupovom období figurujú podľa serveru eFotbal.cz viaceré – aj slovenské – mená. „Dušan Švento už v klube pôsobil a podpísal sa pod dva tituly pod vedením Karla Jarolíma. V bundesligovom Kolíne momentálne nedostáva veľa príležitostí a i z dôvodu prípadnej nominácie na ME 2016 by mohol byť naklonený pražskému ‚vyslobodeniu‘,“ píše spomenutý web.

Záujem majú „zošívaní“ údajne aj o trenčiansku kométu Matúša Bera, v jeho prípade je však presun do Prahy len veľmi málo pravdepodobný. „Je žiadaný a usiluje sa ho získať napríklad aj škótsky gigant Celtic Glasgow,“ pripomína eFotbal.cz. Slavia je po 16. kolách najvyššej českej súťaže 2015/2016 na 5. mieste tabuľky s 26 bodmi, Liberec a Mladá Boleslav nad ňou majú na konte zhodne iba o tri viac. Vedie Plzeň (38) pred Spartou Praha (35).

debata chyba
Viac na túto tému: #Slavia Praha #Dušan Švento #Juraj Halenár #Sigma Olomouc #Matúš Bero
Načítavajú sa športové výsledky...