Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci v Serii A úspešní neboli. Kucka aj Hamšík iba remizovali

Futbalisti AC Miláno stratili v talianskej lige body po remíze 1:1 s posledným Hellasom Verona, ale vďaka prehre Bergama 0:1 s druhým veronským celkom Chievom, postúpili na siedme miesto tabuľky. Na tretej a štvrtej priečke zostávajú Neapol a AS Rím, v ktorých vzájomnom zápase gól nepadol.

13.12.2015 20:26
Luca Toni Foto: ,
Luca Toni (v strede) z Verony sa teší z premeneného pokutového kopu na San Sire.
debata

Milánskemu AC vydržalo vedenie na domácom štadióne len chvíľu. Už štyri minúty po vedúcom góle Carose Bacciho fauloval Nigel de Jong a rozhodca aj okrem nariadenej penalty Holanďana vylúčil. Pokutový kop bezpečne premenil kapitán Hellasu Luca Toni, ktorého tím uhral siedmu remízu v sezóne, na víťazstvo ale naďalej čaká.

Neapol nadviazal bezgólovou remízou na predchádzajúcu porážku s Bolognou. Ešte dlhšiu nepriaznivú sériu ťahá po nedeli AS Rím, ktorý nevyhral v posledných štyroch zápasoch Serie A a dvoch dueloch Ligy majstrov.

Okrem straty môže Neapol mrzieť i koniec série útočníka Gonzala Higuaína. Ten vyšiel po ôsmich zápasoch prvýkrát gólovo naprázdno a nepredčil výkon legendárneho Diega Maradonu. Ten drží neapolský klubový rekord od sezóny 1987/88, kedy sa tiež trafil osemkrát za sebou.

Chievu veľmi pomohol k výhre 1:0 stopér Bergama Nicolo Cherubíni, ktorý v prerušenej hre udrel hlavou protihráča a bol vylúčený. Incident sa navyše odohral v pokutovom území, penaltu ale chytil brankár Marco Sportiello. Toho nakoniec prekonal z hry Valter Birsa a zaistil Chievu tri body.

AC Miláno – Hellas Verona 1:1 (0:0)
Góly: 52. Bacca – 56. Toni (z pok. kopu), ČK: 56. N. De Jong (AC Miláno)
Juraj Kucka (AC Miláno) nastúpil v 62. min, v 86. min dostal ŽK, Ľubomír Tupta (Verona) nefiguruje v zápise o stretnutí.

Empoli – Carpi 3:0 (0:0)
Góly: 46. a 61. Maccarone, 51. Saponara

Chievo – Atalanta Bergamo 1:0 (0:0)
Gól: 76. Birsa, ČK: 66. Cherubin, 90.+ Kurtič (obaja Atalanta)

Neapol – AS Rím 0:0
Marek Hamšík (Neapol) odohral celý zápas, Norbert Gyömbér (AS) nastúpil v 82. min.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #Juraj Kucka
Načítavajú sa športové výsledky...