Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Anglickému futbalu kraľuje trpaslík. Aj vďaka hetriku Alžírčana

Anglickému futbalovému klubu Leicestru City patrí po sobotňajších stretnutiach tamojšej najvyššej súťaže Premier League opäť líderská pozícia.

06.12.2015 13:41
leicester, mahrez Foto: ,
Futbalistu Leicestru City Riyad Mahrez.
debata

„Líšky“ využili zaváhanie Manchestru City na ihrisku Stoke City (0:2). Ich triumf v Swansea (3:0) režíroval jeden hráč – Riyad Mahrez.

Dvadsaťštyriročný stredopoliar sa stal prvým Alžírčanom a iba tretím hráčom Leicestru po Ianovi Marshallovi a Stanovi Collymorovi, ktorý dosiahol hetrik v anglickej Premier League. Mahrez sa aktuálnej ligovej sezóne podieľal na 16 góloch svojho zamestnávateľa – desať strelil a na šesť prihral.

Hetrik Riyada Mahreza.

Lepšiu bilanciu má iba kanonier Jamie Vardy (14+2), ktorý v sobotu neskóroval v dvanástom zápase PL za sebou, čím by posunul vlastné maximum vytvorené minulý týždeň. „Bol to perfektný deň. Zvíťazili sme a opäť sme na prvom mieste v súťaži. Som rád, že som zaznamenal hetrik a pomohol mužstvu k trom bodom. Je to vôbec môj prvý hetrik počas mojej krátkej kariéry,“ vyhlásil pre Sky Sports 24-ročný alžírsky reprezentant.

Tréner Leicestru City Claudio Ranieri znova zopakoval, že cieľ mužstva v podobe zisku 40 bodov sa napriek víťaznému ťaženiu nateraz nemení. „Neustále rozmýšľame o našom tíme, ako získavať body a ako predvádzať dobrý futbal. Chceme dosiahnuť métu 40 bodov, aby sme boli v bezpečí. Odohrali sme náročné stretnutie, Swansea je veľmi dobrý súper. Naši fanúšikovia môžu naďalej snívať, ale my v klube musíme zostať pokojní a držať sa nohami pevne na zemi,“ skonštatoval podľa BBC Sport 64-ročný Talian.

Leicester City zažíva jedno z najvydarenejších období svojej histórie, prehral jediný z ostatných 19 duelov Premier League.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jamie Vardy #Leicester City #Riyad Mahrez
Načítavajú sa športové výsledky...