Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gergel: Štyri góly? Už som ich dal - na playstation

V poľskej lige sa zrodila senzácia. Posledný Górnik Zabrze rozstrieľal v 18. kole lídra Piast Gliwice (5:2). O historický zápis do štatistík sa postaral Roman Gergel (27). Rodák z Bánoviec nad Bebravou sa stal prvým Slovákom, ktorý v jednom zápase v najvyššej zahraničnej súťaži strelil štyri góly. Viac ako v predchádzajúcich stretnutiach sezóny dovedna. Teraz ich má na konte sedem.

03.12.2015 06:00
Roman Gergel Foto: ,
Roman Gergel na fotke z čias, keď si ešte obliekal dres MŠK Žilina.
debata

Streliť štyri góly v zápase je vždy parádny výkon. Ako sa vám to podarilo?
Neviem… Sám si kladiem túto otázku. Bol som na ihrisku vždy tam, kde som mal byť. To je asi najväčšie umenie (smiech).

Strelili ste už niekedy štyri góly v jednom stretnutí?
Štyri góly? Už som ich dal – ale len na Playstation. V reálnom zápase nikdy. Viem to určite, lebo ja som neskóroval doteraz ani tri razy v stretnutí. Mojím doterajším maximom boli dva góly, ale aj to len v druhej lige ešte v drese Trenčína.

Ktorý zo štyroch gólov bol najkrajší?
Asi štvrtý, ktorý padol necelých desať minút pred koncom. Bola to pekná akcia po pravej strane, loptu centroval obranca, zbehol som si za obranu súpera, jedným dotykom som ju spracoval a druhým pálil. Najzložitejšie však bolo skórovať z penalty.

Prečo?
Sme v situácii, keď góly potrebujeme ako soľ. Penaltu sme mali hneď v úvode zápasu, cítil som zodpovednosť, to bola pre mňa najťažšia situácia, ale zvládol som ju.

Napriek tomu sa zápas pre vaše mužstvo vyvíjal zle. Po prvom polčase ste prehrávali 1:2…
Nik neveril, že môžeme proti lídrovi otočiť zápas a už vonkoncom, že mu môžeme za polčas streliť štyri góly. Do prestávky bol Piast lepší, kombinačne silnejší. Tri góly som strelil po hodine hry v rozpätí dvadsiatich minút.

Čím si vysvetľujete napokon také výrazné víťazstvo?
Samozrejme, prekvapilo všetkých, ťažko sa hľadá vysvetlenie na taký vývoj. Rozhodla určite veľká efektivita, ktorú sme ukázali. Do čoho sme kopli, to padlo do siete. V predchádzajúcich zápasoch sme mali takisto šance, ale sme ich nevyužili.

Vo vašom tíme máte aj slovenských spoluhráčov, ale tí tentoraz nenastúpili…
V mužstve je ešte Robo Jež a tiež Erik Grendel, tí zostali tentoraz na lavičke. Najmä Robo tu má veľmi dobré meno, v poľskej lige pôsobí už dlho, ovláda jazyk, pozná pomery. Trávim s ním dosť času, je aj mojím spolubývajúcim a najmä v prvých týždňoch po príchode do Poľska mi veľmi pomohol. Slováci pôsobia aj v Gliwiciach. Brankár Rusov však nenastúpil. hral len obranca Patrik Mráz, ktorému to v tejto sezóne ide. Na ihrisku sme sa v utorok často stretli v súbojoch.

Čím si vysvetľujte, že Górniku sa už dlhšie nedarí?
Je to pre všetkých sklamanie, v minulom ročníku sme skončili na siedmom mieste, podávali sme dobré výkony a takýto priebeh sezóny sme nečakali. Chytili sme horšiu sériu a ťažko sa z nej dostávame. Verím, že tento zápas to zlomí.

Neuvažovali ste o tom, že prestúpite inde?
V minulosti som zažil dobré obdobie aj v slovenskej lige, rád spomínam na Žilinu, kde sme získali titul, hrali Ligu majstrov, hoci potom som hrával menej a išiel som na hosťovanie do Dunajskej Stredy, to mi prospelo. Odtiaľ som prišiel do Poľska a nedávno mi Górnik ponúkol novú zmluvu a prijal som ju. Každý sa chce posunúť vyššie, ambície mi nechýbajú, ale posledný polrok nebol ideálny. Uvidíme, či príde taká ponuka, ktorá osloví mňa i klub.

Ako vyznieva porovnanie slovenskej a poľskej ligy?
Poľská je fyzicky náročnejšia. Sú to však futbalovo dve porovnateľné súťaže. Najväčší rozdiel je v tom, aké sú v Poľsku štadióny a návštevy. V tomto výrazne zaostávame.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Roman Gergel #poľská futbalová liga
Načítavajú sa športové výsledky...