Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vardy prepísal históriu. Po góle som sa nechal uniesť, vraví

Po sobotnom remízovom stretnutí Leicester City - Manchester United (1:1) v 14. kole najvyššej anglickej futbalovej súťaže prevládala spokojnosť na hostiteľskej strane.

29.11.2015 09:26
Jamie Vardy Foto: ,
Jamie Vardy oslavuje historický zápis.
debata

O výsledku sa rozhodlo už v prvom polčase. V 24. min otvoril skóre domáci útočník Jamie Vardy, ktorý sa strelecky presadil v jedenástom ligovom zápase za sebou, čím utvoril nový rekord Premier League. Na jeho zásah odpovedal v nadstavenom čase úvodného dejstva Bastian Schweinsteiger. Nemecký stredopoliar si pripísal premiérový gól v drese United. Prekvapenie tejto sezóny Premiership Leicester aktuálne je v tabuľke na druhom mieste, iba horším skóre za Manchestrom City. „Red Devils“ figurujú na tretej priečke, o bod za vedúcim duom.

„Neskutočný zápas. Proti ťažkému súperovi sme to mali náročné, ale zvládli sme to vďaka taktike a koncentrácii. Dali sme si dva ciele: triumfovať a dopomôcť Jamiemu k rekordu. Úspech sme nedosiahli, ale napriek tomu sme prežili skvelý večer. Do záverečného hvizdu sme odovzdávali maximum. Je neľahké zdolať nás. Myslím si, že fanúšikovia majú radosť z našej hry,“ tešil sa taliansky tréner Leicestru Claudio Ranieri. „Som rád z gólu i rekordu, no najpodstatnejší je výkon mužstva. Pri oslave som sa trochu nechal uniesť,“ priznal 28-ročný Angličan Vardy, ktorý sa stal novým rekordérom anglickej Premier League.

Jamie Vardy skóruje proti Manchestru United.

Dvadsaťosemročný zakončovateľ sa zapísal do streleckej listiny v jedenástom ligovom zápase za sebou a prekonal rekord holandského bombardéra Ruuda van Nistelrooya. Ten svojho nástupcu pochválil prostredníctvom sociálnej siete Tweeter: „Výborne Vardy. Zaslúžene si jednotka.“ Vardy so štrnástimi gólmi vedie tabuľku kanonierov Premier Leage v sezóne 2015/2016.

„Dominovali sme, mohli a mali sme zvíťaziť. Zverencom som povedal, že v takýchto dueloch musia bodovať naplno, pokiaľ chcú získať majstrovský primát. Zásah súpera bol o kvalite ich tímu, ako aj samotného Vardyho. Držali sme loptu, vypracovali sme si príležitosti, Leicester však bránil urputne mnohými mužmi,“ skonštatoval pre Sky Sports holandský kouč „červených diablov“ Louis van Gaal. „Sme sklamaní, že sme nezvíťazili. Želali sme si tri body, ale nedokázali sme zastaviť Vardyho. Mali sme možnosti na skórovanie. Nebolo to jednoduché, ‚líšky‘ sú v tomto ročníku dobré,“ doplnil Schweinsteiger.

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Bastian Schweinsteiger #Claudio Ranieri #Leicester City
Načítavajú sa športové výsledky...