Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kajrat delili tri minúty od titulu. Weissovi sa nepáči systém súťaže

Slovenský futbalový tréner Vladimír Weiss opäť nezískal s tímom Kajrat Almaty majstrovský titul v najvyššej kazašskej súťaži. Rozhodli o tom nedeľňajšie duely záverečného 10. kola nadstavbovej skupiny miestnej ligy.

08.11.2015 19:30
Vladimír Weiss Foto:
Vladimír Weiss.
debata

Kajrat napriek triumfu 2:0 nad FK Ordabasy obsadil „iba“ konečné druhé miesto s jednobodovým mankom na FK Astana. Tím z hlavného mesta vďaka víťazstvu 1:0 nad FK Aktobe obhájil prvenstvo zo sezóny 2014, získal druhý ligový titul v klubovej histórii. Nechýbalo však veľa a šampiónom by sa po jedenástich rokoch stalo mužstvo slovenského trénera Weissa. Astana totiž strelila rozhodujúci presný zásah proti Aktobe až v 88. minúte.

„Dvakrát som sa stal majstrom na Slovensku, ale zakaždým bolo rozhodnuté 2–3 kolá pred koncom. Takéto silné emócie som ešte nezažil. Vedeli sme, v akej sme situácii. Takéto prekvapenia sa dejú raz za sto rokov. Ak mám byť úprimný, neveril som, že Aktobe bude v Astane bojovať ako o život. Na lavičke sme sledovali vývoj na ostatných štadiónoch. V 87. minúte som už veril, že Aktobe udrží bezgólovú remízu. Škoda, chýbali tri minúty… Bolo to ako bodnutie do srdca,“ vyhlásil pre oficiálnu internetovú stránku Kajratu 51-ročný rodák z Bratislavy, ktorému sa nepáči systém, akým sa v Kazachstane hrá najvyššia súťaž.

„Systém kazašskej ligy je nespravodlivý, keďže mužstvám po 22 kolách základnej časti odpočítajú polovicu získaných bodov. Astane pomohol bodík, ktorý získala delením bodov. Musím však povedať, že titul sme nestratili dnes, ale štyri kolá pred koncom v zápase proti Atyrau (0:0, pozn.). Mužstvo v tom stretnutí nehralo tak ako v priebehu sezóny. Astana je dobrý tím, gratulujem mu k prvenstvu. Skončili sme síce druhí, ale to je futbal. Život ide ďalej. Ešte zabojujeme o Kazašský pohár,“ doplnil Weiss. Vo finále pohára sa 21. novembra stretne Kajrat práve s Astanou.

Niekdajší kouč slovenskej reprezentácie Weiss pôsobí v Almaty od novembra 2012. Platnosť zmluvy v Kazachstane mu vyprší na konci tohto kalendárneho roka.

„Pred troma týždňami mi Kajrat predostrel novú ponuku. Vzal som si čas na rozmyslenie, pretože som sa chcel koncentrovať na záver ligy a prácu s mužstvom. Vtedy som neriešil moju budúcnosť či novú zmluvu. Kajrat bude beztak v budúcich rokoch skvelý tím, či už s Weissom, alebo bez neho. Toto mužstvo urobilo v ostatných troch alebo štyroch rokoch veľký pokrok. Konečne je teraz viac času na rokovania. Ak mi predĺžia zmluvu, rád zostanem. Ak nie, život ide predsa ďalej. Do smrti budem fanúšikom Kajratu,“ skonštatoval na záver Vladimír Weiss.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Weiss st. #Kajrat Almaty