Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Koniec série i nádeje na rekord. Bayern prišiel o prvé body

Futbalisti Bayernu Mníchov stratili prvé body v rámci najvyššej nemeckej súťaže I. bundesligy 2015/2016 až v jedenástom kole.

31.10.2015 11:06
Bayern Mníchov, fanúšikovia, futbal Foto: ,
Fanúšikovia Bayernu Mníchov počas bundesligového zápasu s Eintrachtom Frankfurt.
debata

Bavori v piatok iba remizovali na pôde Eintrachtu Frankfurt 0:0 a nevyrovnali tak rekord anglického Tottenhamu Hotspur. Londýnski „kohúti“ ešte v sezóne 1960/1961 odštartovali ligový ročník jedenástimi triumfami v rade, čo doteraz predstavuje najlepší výsledok berúc do úvahy päť popredných líg v Európe.

Hráči Eintrachtu sa veľkého súpera vôbec nezľakli a počas zápasu si aj oni vypracovali niekoľko nebezpečných príležitostí na prekonanie brankára Bayernu Manuela Neuera. Bodový zisk frankfurtského mužstva je o to prekvapujúcejší, že prišiel po utorňajšom vypadnutí vo šestnásťfinále Nemeckého pohára s treťoligovým Erzgebirge Aue.

Frankfurt - Bayern.

V domácej bránke predviedol viacero dôležitých zákrokov gólman fínskej reprezentácie a rodák z Bratislavy Lukáš Hradecký. Ofenzíva Bayernu s pribúdajúcim časom čoraz viac zatápala obrane Eintrachtu, gól kanoniera Roberta Lewandowského z 89. min neplatil pre ofsajd.

„Museli sme ukázať správnu reakciu. Snažili sme sa na ihrisku potešiť fanúšikov a ukázať, čo je v nás,“ povedal švajčiarsky útočník Frankfurtu Haris Seferovič.

„Mali sme dosť šancí na to, aby sme tento zápas vyhrali. Súper veľmi dobre bránil a vykrýval hĺbkové priestory. Môjmu tímu však skladám kompliment za to, že hral s veľkým srdcom a snažil sa až do konca strhnúť víťazstvo na svoju stranu,“ zhodnotil duel tréner Mníchovčanov Pep Guardiola.

„Teším sa, že našu hru dnes zdobila disciplinovanosť a potrebná vášeň. To je dôvod, prečo sme získali dôležitý bod,“ skonštatoval pre portál kicker.de domáci kouč Armin Veh.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bundesliga #Bayern Mníchov #Eintracht Frankfurt