Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss zakopol. Stále je to v našich rukách, vraví

Slovenský tréner Vladimír Weiss so svojím tímom Kajratom Almaty ukončil výbornú sériu, v ktorej vyhral sedem zápasov za sebou. V ligovom súboji s Atyrau vybojoval len bezgólovú remízu. "Nemáme radosť z tohto výsledku, nezvíťazili sme v dôležitom zápase, ale stále máme všetko v našich rukách," vyhlásil.

19.10.2015 18:00
vladimír weiss, Foto:
Slovenský tréner Vladimír Weiss..
debata

Weissov tím tri kolá pred koncom ligy stále vedie o päť bodov pred najväčším favoritom a obhajcom titulu Astanou. Jediný súper Kajratu v boji o titul má o zápas menej.

Kajrat sa pred Weissovým príchodom motal na konci tabuľky. So Slovákom vybojoval dva razy tretie miesto a teraz má reálnu šancu na titul. V Kazachstane sa hrá súťaž systémom jar – jeseň, takže finišuje. Najúspešnejších šesť mužstiev súperí momentálne v skupine o titul. Kajrat ho má na dosah, uplynulú sobotu mohol k nemu urobiť dôležitý krok. Hostil šiesty, posledný tím v majstrovskej skupine, ktorý prehral šesť zápasov za sebou. „Futbal býva aj taký, chcete, ale hlava nepracuje tak, ako by ste potrebovali a nohy nebehajú tak, ako by mali. Privítame teraz Astanu, mnohé sa vyrieši, hoci nie všetko,“ citovala stránka klubu kouča.

Kajrat nebude mať ani v prípade výhry titul v suchu. Zvýšil by náskok na osem bodov, lenže potom čaká Astanu dohrávka s Atyrau, s ktorým Weissovi zverenci len remizovali.

Weiss naposledy nepostavil zopár kľúčových hráčov, ktorým hrozili tresty po žltých kartách. Priznal, že ich šetril na Astanu. „To však nie je výhovorka, prečo sme nevyhrali, nepodali sme výkon, aký sme mali. Máme ďalších hráčov, ktorí mali nahradiť chýbajúcich.“

Nenastúpil ani Bauyržan Islamchan, kazažský reprezentant, ktorého považujú v Kajrate za výraznú oporu. „Keď nenastúpi Messi za Barcelonu alebo Ronaldo za Real, sú to tiež iné mužstvá. Teraz to nebola naša hra. Som však presvedčený, že proti Astane bude iný prístup, iná nálada,“ verí Vladimír Weiss, ktorý ako jediný tréner priviedol na finálový turnaj MS slovenských reprezentantov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Weiss st. #Kajrat Almaty