Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nikdy by som nešiel trénovať Inter Miláno, tvrdí Ancelotti

Futbalový tréner Carlo Ancelotti by si nikdy nesadol na lavičku Interu Miláno.

19.10.2015 13:51
Carlo Ancelotti Foto: ,
Carlo Ancelotti.
debata

Skúsený 56-ročný odborník ako hráč pôsobil päť sezón v drese AC Miláno, mestského rivala Interu, a neskôr aj osem rokov ako jeho kouč. S „rossoneri“ sa dokopy štyrikrát tešil z triumfu v Lige majstrov, dvakrát ako hráč a dva razy ako tréner. „Nemohol by som viesť Inter. Vzhľadom na toľko rokov strávených v AC ide o otázku rešpektu k mojej histórii a histórii klubu, ktorý som trénoval. Existuje niekoľko klubov, ktorým sa musím vyhnúť. Nemôžem ísť sám proti sebe,“ povedal Ancelotti pre portál goal.com.

Rodák z Reggiola uvažoval počas leta nad návratom na San Siro, ale napokon sa rozhodol pre operáciu chrbta a odpočinok. „Keď som skončil v Reale Madrid, kontaktoval ma výkonný riaditeľ AC Adriano Galliani. Stretli sme sa v Madride, ale musel som podstúpiť tú operáciu. Bol by som mimo štyri mesiace a nemohol by som vykonávať svoju prácu na sto percent. V Miláne to pochopili,“ pokračoval úspešný kormidelník.

Ancelotti nevylúčil možnosť trénovania milánskeho AC v budúcnosti. Údajne by aj zvažoval príchod do Paríža Saint-Germain, s ktorým sa v roku 2013 tešil z majstrovského titulu. „Mal som šťastie, že som si užíval pôsobenie v každom klube. Preto nemôžem povedať, že by som sa nevrátil do niektorého z nich. Určite by som išiel späť do AC či Paríža. Odhliadnuc od toho, ako sa moje angažmány skončili, zažil som veci, z ktorých mám množstvo spomienok,“ dodal taliansky lodivod.

debata chyba
Viac na túto tému: #Carlo Ancelotti