Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mourinho označil svoj trest za škandalózny a udivujúci

Tréner futbalistov FC Chelsea José Mourinho sa obul do nerovného metra anglickej Futbalovej asociácie (FA) pri trestaní za výroky na adresu arbitrov.

16.10.2015 10:44
José Mourinho Foto: ,
José Mourinho.
debata

Pri príležitosti uvedenia svojej novej knihy na trh Portugalčan porovnal svoj najnovší príspevok v dlhom zozname deliktov s tým, ako vyviazol jeden z jeho veľkých rivalov Arséne Wenger z Arsenalu Londýn.

Za slová po domácej prehre 1:3 so Southamptonom, že „rozhodcovia sa boja odpískať pokutové kopy v prospech jeho tímu“ dostal Mourinho od disciplinárnej komisie FA pokutu 50-tisíc libier a podmienku na jedno stretnutie. Na druhej strane Wenger po septembrovom neúspechu na domácom Stamford Bridge 0:2 označil hlavného rozhodcu Mikea Deana za „slabého a naivného“, ale zostalo to bez trestu rovnako ako jeho fyzická inzultácia Mourinha v technickej zóne z uplynulej sezóny.

„Robí mi problém pochopiť, v čom bol rozdiel. Za slovo ‚báť sa‘ nasleduje tvrdý trest, no keď poviete, že jeden z najlepších arbitrov v krajine je ‚slabý a naivný‘, to je v poriadku. Teraz už tomu začínam rozumieť. Asi môžete udrieť človeka v technickej zóne. Verdikt FA je však na osoh aspoň v jednom smere. Môžem si do notesa zapísať slovo ‚báť sa‘, a keď nabudúce pôjdem na tlačovú besedu, budem vedieť, že ma to stojí 50-tisíc libier. Zato ‚slabý a naivný‘ je bez pokuty. Tiež viem, že slová sú horšie ako agresivita. To je jediný dôvod, prečo sa ešte stále môžem po Londýne prechádzať bez elektronického obojka,“ uľavil si Mourinho podľa mirror.co.uk.

debata chyba
Viac na túto tému: #anglicko #José Mourinho #Chelsea FC