Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Taliani riešia ďalšiu veľkú kauzu okolo futbalu

Vrcholní predstavitelia klubov dvoch najvyšších talianskych futbalových súťaží sú údajne zapletení do machinácií okolo predaja televíznych práv.

13.10.2015 16:20
FC Turín Foto: ,
Fanúšikovia FC Turín.
debata

Vyšetrovatelia milánskej prokuratúry podľa denníka Corriere della Sera skúmajú podozrenia, že majiteľ FC Janov Enrico Preziosi a prezident FC Bari, bývalý rozhodca Gianluca Paparesta, si nechali zaplatiť od poradcu pre predaj práv na vysielanie televíznych prenosov zo stretnutí Serie A Infrontu za podporu jeho návrhu na zmluvu. Čisté svedomie nemá ani prezident Lazia Rím Claudio Lotito, ktorý maril vyšetrovanie kontrolného orgánu Covisoc.

Marketingová spoločnosť Infront, ktorá sídli vo Švajčiarsku a riadi ju Philippe Blatter, synovec suspendovaného prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Seppa Blattera, potvrdila, že šéfa jej talianskej pobočky Marca Bogarelliho a dve na neho napojené osoby vyšetrujú talianske úrady. Bogarelli, Andrea Locatelli a Giuseppe Ciocchetti sú podozriví, že sa podieľali na manipulácii v procese predaja práv na obdobie od roku 2015 do roku 2018. Samotná spoločnosť vraj formálne nie je predmetom vyšetrovania. Práva kúpili spoločnosti Sky Ruperta Murdocha a Mediaset Silvia Berlusconiho za 943 miliónov eur na sezónu, čo je o 114 miliónov eur viac ako v predchádzajúcom kontrakte.

V piatok zadržali pre pranie špinavých peňazí a daňové úniky aj Andreu Baroniho, ktorý robil daňového a finančného poradcu pre Infront.

Preziosi údajne dostal cez švajčiarsky účet 15 miliónov eur, stopy platby vedú k Infrontu, ktorý tiež poskytol 500-tisíc eur Bari ako sponzor na dresoch.

debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #FC Janov #Seria A #Bari #televízne práva
Načítavajú sa športové výsledky...