Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ponorka už nejde ku dnu. Vyčnieva nad gigantmi

Rozprávka sa pre nich v okamihu zmenila na nočnú moru. Keď v lete roku 2011 postúpili futbalisti Villarrealu do skupinovej fázy Ligy majstrov, zavládlo v meste obrovské nadšenie.

06.10.2015 17:30
Leo Baptistao z Villarrealu. Foto: ,
Gólová radosť útočníka Lea Baptistaoa z Villarrealu.
debata

Malý klub sa vrátil medzi európsku elitu po trojročnej prestávke. V rovnakej sezóne sa však jeho fanúšikovia odeli aj do smútočných farieb. Dvakrát. Po tom, ako obral infarkt o život nového trénera mužstva Manuela Preciada. Druhým dôvodom bola ďalšia trpká rozlúčka – s najvyššou súťažou.

Uplynuli však tri roky a Žltá ponorka, ako znie prezývka klubu, opäť súperí bok po boku s najlepšími. A veľmi úspešne. Na španielsku elitu sa díva z vrchu. V novej sezóne Primera división jej po siedmich kolách patrí prvá priečka.

„Liga sa ešte len rozbieha, je predčasné robiť nejaké závery. Počas sezóny na nás čaká ešte množstvo zápasov. Moji hráči si však zaslúžia uznanie. Som hrdý na to, aké výkony zatiaľ predvádzajú,“ vraví tréner Marcelino.

Pod jeho vedením si Villarreal užíva líderskú pozíciu po prvý raz v 92-ročnej klubovej histórii. V najvyššej súťaži odštartoval svoj šestnásty ročník. Zo siedmich zápasov vyhral päť, zaznamenal jedinú prehru. Dočkal sa jej počas uplynulého víkendu na ihrisku Levante (0:1). Zaváhali však aj tradiční giganti španielskeho futbalu Real Madrid i FC Barcelona, a tak si Villarreal prekvapujúcu pozíciu udržal.

Vedúca priečka v jednej z najlepších líg sveta patrí klubu z 50-tisícového mesta napriek tomu, že vo svojom strede nemá žiadnu superhviezdu. V porovnaní s konkurenciou sa nemôže spoliehať na „svojho“ Cristiana Ronalda či Lionela Messiho. Napokon, pri pohľade na tabuľku najlepších strelcov súťaže by ste hľadali najlepšieho kanoniera Villarrealu pomerne dlho. S tromi gólmi ním je Cédric Bakambu, útočník z Konga.

„Klasickú hviezdu svetového formátu nemajú. Hrajú však kompaktne, spoliehajú sa na tímovosť, dobre bránia. Povedal by som, že majú svoj vlastný štýl hry,“ hovorí o Villarreale Pavel Horváth, asistent trénera vo Viktorii Plzeň, ktorá v skupinovej fáze Európskej ligy prehrala v Španielsku 0:1. „Barcelona má síce väčšie hviezdy, ale len menami. Hráči Villarrealu sú rovnako dobrí,“ pridal sa v rozhovore pre klubovú stránku obranca František Rajtoral.

Výkonom a výsledkom Villarrealu zrejme pomohla aj rozsiahla obmena kádra, ku ktorej sa v klube odhodlali počas letného prestupového termínu. Do mužstva pribudlo jedenásť nových hráčov. Na čele s dvojicou útočníkov Robertom Soldadom a Leom Baptistaom, ktorý prišiel pred sezónou na hosťovanie z Atlética Madrid.

Práve s jedným z ašpirantov na titul si už Villarreal poradil, zdolal ho 3:1. Ďalších dvoch ešte len vyzve. Pri súčasnej forme nemusia mať hráči prekvapujúceho lídra Primery división strach ani pred hviezdami Realu a Barcelony.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Villarreal
Načítavajú sa športové výsledky...