Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Fanúšikovia Plzne ocenili Bakoša a potom vysmiali postihnutého športovca

Sobotňajší šláger najvyššej futbalovej súťaže v Česku medzi Plzňou a Libercom (2:1) priniesol veľa emócií na ihrisku aj v hľadisku. V hlavnej úlohe boli okrem futbalistov oboch tímov aj fanúšikovia Plzne.

27.09.2015 12:16
Stanislav Tecl, Viktoria Plzeň, ilustračná... Foto: ,
Hráč Plzne Stanislav Tecl.
debata

Keď sa slovenský futbalista v drese Liberca Marek Bakoš chystal v 80. min striedať, časť domácej tribúny povstala. Skandovaním jeho mena mu fanúšikovia jasne dali najavo, že nezabudli na obdobie, keď si obliekal dres Viktorie.

„Začul som skandovanie svojho mena. Otočil som sa k fanúšikom a uvidel transparent. Milo ma to prekvapilo. Človek si v takej chvíli povie, že malo zmysel tu hrať a niečo tomu aj obetovať. Sú to najlepší fanúšikovia v Česku,“ cituje dojatého Bakoša server idnes.cz.

Fanúšikovia Plzne boli v sobotu „neobyčajne tvoriví“ čo sa týka odkazov prostredníctvom transparentov. Výrazne podporili aj svojho obrancu Davida Limberského, ktorý pre dopravnú nehodu pod vplyvom alkoholu nebol pozvaný do českej reprezentácie. Navyše, dopravný incident, po ktorom sa verejne ospravedlnil, po štyroch dňoch zľahčoval predstieraním riadenia auta pri gólovej oslave. V klube mu naparili vysokú pokutu a zbavili ho kapitánskej pásky. Fanúšikovia svoj názor na futbalový zväz a jeho vedenie v súvislosti s prípadom Limberský prezentovali transparentom v znení: „Niekto si robí srandu zo seba, niekto z nás. Niekto nepatrí do reprezentácie, ďalší zase na zväz.“

Fans Plzne nemali dosť a kvôli Limberskému sa obuli aj do zdravotne postihnutého českého cyklistu Jiřího Ježka. Ten totiž na sociálnej sieti ironicky ocenil Českú futbalovú asociáciu za „začleňovanie mentálne postihnutých športovcov do reprezentačného tímu“. Samozrejme, myslel tým na Davida Limberského.

„Ježek sa zlostí, že nemôže piť aj do druhej nohy,“ napísali na transparent fanúšikovia, čím hrubo urazili českého reprezentanta v paracyklistike.

Sobotňajší zápas sa skončil víťazstvom Plzne 2:1 a domáci tím sa dostal na druhú pozíciu v tabuľke Synot ligy práve pred Liberec. Jeden z dvoch gólov Viktorie strelil aj slovenský reprezentant Michal Ďuriš. V drese Plzne sa 27-ročný útočník presadil vo štvrtom ligovom zápase v sérii.

„Prvý polčas nebol z našej strany dobrý. Chýbal nám pohyb a Liberec mal navrch. Musím Slovan pochváliť, lebo hral rýchly a kombinačný futbal. Paradoxne sme súpera začali prevyšovať až po inkasovanom góle, ktorý nás prebudil,“ hodnotil duel 8. kola Michal Ďuriš.

debata chyba
Viac na túto tému: #Viktoria Plzeň #Marek Bakoš