Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lewandowski za deväť minút piatimi gólmi rozobral Wolfsburg

Futbalisti Bayernu Mníchov zvíťazili v domácom utorkovom stretnutí 6. kola najvyššej nemeckej súťaže I. bundesligy nad Wolfsburgom presvedčivo 5:1.

22.09.2015 22:25 , aktualizované: 23:32
Robert Lewandowski, Bayern Mníchov Foto: ,
Päťgólový hrdina Robert Lewandowski.
debata (1)

Hostia síce vyhrali prvý polčas gólom Daniela Caligiuriho z 26. min 1:0, no Bavorom sa po zmene strán podaril dokonalý obrat. Hlavnú zásluhu na ňom mal poľsky kanonier Robert Lewandowski, ktorý sa v priebehu deviatich minút presadil až päťkrát.

Dvadsaťsedemročný zakončovateľ pritom dosiahol čistý hetrik len za päť minút – gólmi z 51., 52 a 55. min. Štvrtý presný zásah pridal v 57. min a svoj gólový „uragán“ zavŕšil presne po hodine hry. Bayern v novom ročníku I. bundesligy ešte nezaváhal a posunul sa na 1. priečku v ligovej tabuľke pred Dortmund, ktorý odohrá svoj zápas na pôde Hoffenheimu v stredu. Wolfsburg sa napriek prehre udržal na treťom mieste.

„Bolo to 0:1, tak som vedel, že musím dať najmenej dva góly. Chcel som len strieľať a strieľať,“ komentoval svoju kanonádu Lewandowski, ktorý hetrik strelil počas troch minút a 22 sekúnd a prekonal 24 rokov starý výkon Michaela Tönniesa, ktorý ako hráč Duisburgu potreboval na tri góly do siete Karlsruhe s neskorším reprezentačným gólmanom Oliverom Kahnom päť minút.

Tönnies vtedy tiež prežil päťgólový zápas a až teraz Lewandowski ho napodobnil. Počas ďalších piatich minút trafil ešte dvakrát, pričom predovšetkým posledný zásah nožničkami zo šestnástky stál za to. „Neuveriteľný večer, skvelé pocity,“ radoval sa Lewandowski, ktorý sa s ôsmimi gólmi prestrieľal do čela tabuľky bundesligových strelcov. Poľský kanonier sa stal tiež úplne prvým striedajúcim hráčom v histórii bundesligy, ktorý strelil päť gólov. A keď mu Dante o chvíľu neskôr vykopol ďalší pokus z bránkovej čiary, prekazil mu vyrovnanie rekordu Dietera Müllera, ktorý v roku 1977 strelil v drese Kolína nad Rýnom gólov šesť.

„Päť gólov. Niečo také som nezažil ani ako hráč, ani ako tréner. Neviem si to vysvetliť a nechápem to,“ nenachádzal slová pre výkon hviezdy zápasu jeho tréner Pep Guardiola. Kouč súpera Dieter Hecking bol na tom podobne. „Čo mám povedať. Skvelý útočník nám dal päť gólov a mohol dať sedem. Pritom sme mali dobrý prvý polčas a potom príde takýchto deväť minút. Pre to nie je vysvetlenie,“ povedal.

Výsledky utorkových stretnutí 6. kola:

Bayern Mníchov – Wolfsburg 5:1 (0:1)
Góly: 51., 52., 55., 57. a 60. Lewandowski – 26. Caligiuri

Darmstadt – Werder Brémy 2:1 (1:1)
Góly: 30. a 84. S. Wagner (prvý z pok. kopu) – 19. A. Johannsson, ČK: 88. Bartels (Brémy) po druhej ŽK

Hertha Berlín – 1. FC Kolín nad Rýnom 2:0 (1:0)
Góly: 43. a 90.+ V. Ibiševič

Ingolstadt – Hamburger SV 0:1 (0:0)
Gól: 87. Gregoritsch

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #Bayern Mníchov #Robert Lewandowski
Načítavajú sa športové výsledky...