Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Parádny týždeň Neapola, 5:0 schytalo aj Lazio

Taliansky futbalový klub SSC Neapol zvíťazil v nedeľňajšom zápase 4. kola tamojšej najvyššej súťaže Serie A nad Laziom Rím 5:0 a zaznamenal prvé ligové víťazstvo v sezóne 2015/2016.

21.09.2015 09:44
SSC Neapol, futbal, radosť Foto: ,
Radosť futbalistov SSC Neapol.
debata

Slovenský kapitán „Partenopei“ Marek Hamšík pobudol na ihrisku do 59. min. Zverenci trénera Maurizia Sarriho dosiahli druhýkrát v priebehu jedného týždňa víťazstvo 5:0, rovnakým rozdielom vo štvrtok vyprášili v rámci Európskej ligy aj belgický klub FC Bruggy.

„Dnes sme videli krásny Neapol. Zlepšili sme po fyzickej aj psychickej stránke. Páčil sa mi aj spôsob, akým sme dosiahli toto víťazstvo. Kľúčom k nemu boli dva góly v prvom polčase. Chcem poďakovať mojim hráčom, boli fantastickí. Vedel som, že im rozostavenie 4–3–3 bude sedieť,“ povedal neapolský kouč na pozápasovej tlačovej konferencii.

Neapol oplatil svojmu súperovi prehru z duelu posledného kola ostatného ročníka Serie A, v ktorom sa medzi týmito dvoma tímami rozhodovalo v priamom súboji o 3. mieste zaručujúcom účasť v eliminačnom kole Ligy majstrov. Lazio zvíťazilo v Neapole 4:2, Gonzalo Higuaín vtedy strelil dva góly SSC a za stavu 2:2 nepremenil pokutový kop. Argentínsky kanonier zaznamenal dva presné zásahy aj v nedeľu, zvyšné góly dosiahli Allan, Lorenzo Insigne a Manolo Gabbiadini.

„Nemyslím už na to, čo sa stalo v minulosti. Zameriavam sa na budúcnosť. Zostal som v Neapole, aby som ho opäť dostal do Ligy majstrov. Neapol si zaslúži účinkovať v európskom pohári číslo jeden. Stále sme však iba na začiatku,“ vyhlásil Higuaín pre Mediaset Premium.

debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #Lazio Rím #SSC Neapol
Načítavajú sa športové výsledky...