Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kucka a Balotelli boli fenomenálne nákupy, teší sa Mihajlovič

Futbalisti AC Miláno zvíťazili v sobotňajšom stretnutí 4. kola najvyššej talianskej súťaže nad Palermom tesne 3:2 a súperovi uštedrili prvú prehru v tejto sezóne Serie A.

20.09.2015 12:39
Juraj Kucka Foto: ,
Slovák Juraj Kucka z AC Miláno v súboji s Juanom Jesusom z Interu.
debata

Na triumfe domáceho tímu mal najväčší podiel kolumbijský kanonier Carlos Arturo Bacca – strelil dva góly. Na ten v 75. min, ktorý rozhodol o triumfe milánskeho mužstva, mu asistoval presným centrom Juraj Kucka. Slovenský reprezentant odohral v sobotu večer na San Sire celé stretnutie. AC Miláno sa posunulo na 9. miesto v tabuľke so 6 bodmi, Palermo zostalo na 7. priečke so 7 bodmi.

„Odohrali sme dobrý zápas. Diktovali sme priebeh hry, hoci na 10–15 minút sme sami sebe skomplikovali situáciu. V tomto smere sa musíme zlepšiť a neprestať hrať za žiadnych okolností. Zopakovali sme náš výkon z derby proti Interu a myslím si, že sme si víťazstvo zaslúžili. Utvorili sme si šance v oboch polčasoch, možno v tom druhom sme neboli až takí kompaktní a pozorní v obrane. Musíme sa stále zlepšovať, ale s takýmto tímovým duchom môžeme dosiahnuť veľa,“ vyhlásil tréner Milánčanov Siniša Mihajlovič, ktorý ocenil aj prínos Juraja Kucka pre mužstvo „rossoneri“.

„Keď som dostal možnosť podpísať zmluvu s Kuckom, okamžite som povedal ‚áno‘. Je to fyzicky dobre pripravený hráč, ktorý má tiež solídnu techniku. Páči sa mi jeho túžba a pracovná morálka. Keď niečo nejde podľa jeho predstáv, zatne zuby a pokračuje ďalej. On a Balotelli sú pre nás dva excelentné nákupy. Zásluhu na tom má Adriano Galliani (výkonný riaditeľ AC Miláno, pozn.), ktorý skompletizoval oba transfery v rýchlom čase. Kucka nás stál iba 3 milióny eur. Za dobrého stredopoliara nemusíte okamžite vytasiť 20 miliónov. Fanúšikovia síce očakávali Belgičana Axela Witsela, ale Kucka plní v našej hre lepšiu funkciu,“ doplnil pre oficiálnu klubovú stránku 46-ročný Srb.

debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Kucka #Mario Balotelli #AC Miláno #Siniša Mihajlovič