Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vždy chcem, aby Real Madrid prehral, priznáva Piqué

Defenzívna hviezda katalánskeho futbalového veľkoklubu FC Barcelona Gerard Piqué vo štvrtok na tlačovej besede prehovoril o témach ostatných dní, ktoré sa spájajú s jeho osobou.

10.09.2015 16:52
Gerard Piqué Foto: ,
Gerard Piqué so synom Milanom.
debata

Ide najmä o jeho vzťah ku konkurenčnému Realu Madrid a stým súvisiaci piskot fanúšikov na jeho adresu v minulotýždňovom stretnutí C-skupiny kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2016 do Francúzska v Oviede proti Slovensku (2:0).

„Na piskot mám svoj názor. Podľa mňa je to pre rivalitu Barcelony a Realu, ale ja sa nezmením. Tí, čo ma akceptujú, dobre. Tí, čo nie, musia počkať, až kým neukončím kariéru,“ poznamenal skúsený 28-ročný zadák. Napriek nepriazni skupín španielskych fanúšikov nerozmýšľa skúsený obranca nad tým, že odmietne reprezentovať svoju krajinu. „Je to posledná vec, akú by som urobil. Týmto by som dal za pravdu tým, čo pískajú. Pokiaľ vo mňa bude tréner veriť a povolá ma, neskončím,“ povedal.

Piqué sa stal terčom kritiky po augustovom zápase proti FC Sevilla (5:4 po predĺžení) v súboji o Európsky superpohár v gruzínskom Tbilisi. Promadridské médiá vtedy prekrútili futbalistove slová po víťaznom dueli. Podľa novinárov z hlavného mesta Španielska povedal: „Serme na Madrid! Poďme im ukázať ako oslavujeme my!“ Hrdý Katalánec však uviedol: „Serte na tých z Madridu, nech nás vidia ako oslavujeme.“

„Mojou oslavou som nechcel nikoho uraziť. Pre mňa je piskot na Santiago Bernabéu (štadión "bieleho baletu“, pozn.) symfóniou, ale je zlé, ak sa píska na reprezentačnom predstavení. Piskot na mňa nemá vplyv. V národnom tíme musíme byť jednotní, aby sme získali tituly. Ľudia sú však slobodní a môžu si vyjadriť názor. Neľutujem nič, čo som urobil v Tbilisi, by som spravil aj tisíckrát, pretože taký som," vyhlásil vo štvrtok Piqué.

Real Madrid je hlavným rivalom pre FC Barcelona a španielsky stopér má vo vzťahu ku konkurencii jasno: „Chcem, aby Real vždy prehral. To je športová rivalita, ktorá v Španielsku existuje od nepamäti. Nebudem sa ospravedlňovať. Milujem Barcelonu. Pred semifinále Ligy Majstrov som povedal, že by som si prial finále s Realom, ale v odvete som vystúpenie Realu sledoval doma v drese brankára Juventusu Turín Buffona.“

Vyjadrenia Piquého zo štvrtkovej tlačovej besedy sprostredkoval portál forcabarca.sk s odvolaním sa na španielsky celoštátny špecializovaný denník AS.

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #fc barcelona #Gerard Piqué