Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kucka zažil víťaznú premiéru v drese AC Miláno

Už deň po príchode do Milána si slovenský futbalista Juraj Kucka odkrútil premiéru v drese AC na San Sire. Uplynulú sobotu nastúpil na druhý polčas v stretnutí s Empoli. Domáci favorit rozhodol až po prestávke o tesnom víťazstve 2:1 (1:1).

30.08.2015 15:08
Juraj Kucka Foto: ,
Juraj Kucka.
debata

Kuckov prestup sa zbehol v rekordne rýchlom čase. Pôvodne mal namierené z FC Janov, kam prišiel zo Sparty Praha ešte v roku 2011, do tureckého Besiktasu Istanbul. Po príchode do Milána v piatok absolvoval lekárske testy a podpísal zmluvu do roku 2019. V sobotu už bol k dispozícii trénerovi Sinišovi Mihajlovičovi. Podľa talianskych zdrojov taliansky veľkoklub zaplatil za slovenského stredopoliara viac ako tri milióny eur.

„Som veľmi šťastný,“ vyjadril sa pre klubovú stránku AC 28-ročný bojnický rodák po podpísaní zmluvy. „Hrať v Miláne je pre mňa veľká výzva a urobím všetko, čo bude v mojich silách, aby som naplnil očakávania.“ Kucka sa stretne v tíme okrem iných hráčov aj s bývalými spoluhráčmi z Janova Lucom Antonellim a Andreom Bertolaccim. Nedávno sa na San Siro vrátil na hosťovanie z Liverpoolu aj taliansky reprezentant Mario Balotelli.

Slávny taliansky klub, 18-násobný majster Talianska, ktorý sedemkrát triumfoval v Lige majstrov, neprežíval v poslednom období najlepšie obdobie. Titul získal naposledy pred štyrmi rokmi a v minulom ligovom ročníku skončil až na 10. mieste. Zverenci srbského kouča Mihajloviča ani tento ročník nezačali dobre, keď podľahli v úvodnom kole Fiorentine na jej pôde (0:2).

Kucka začínal v profesionálnom futbale v Podbrezovej, odtiaľ jeho cesta viedla do Ružomberka a potom Sparty Praha. V FC Janov mal ešte zmluvu na najbliží rok.

„Jurajovi sa splnil sen, vždy túžil hrať za AC Miláno,“ zdôraznil Karol Csontó z agentúry Stars and Friends, ktorý slovenského futbalistu zastupuje. „Jednou nohou sme už boli v Besiktasi, keď som zavolal šéfovi milánskeho klubu Adrianovi Gallianimu, aby som skontroloval situáciu. AC Miláno malo totiž o Juraja v minulosti záujem. Porozprával sa s trénerom Sinišom Mihajlovičom a o hodinu mi volal, aby som prišiel okamžite do Milána,“ vysvetlil okolnosti prestupu na Kuckovej stránke Csontó.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Kucka #AC Miláno #Serie A
Načítavajú sa športové výsledky...