Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Arsenal zvíťazil v Newcastli, doma prehrali Chelsea aj Liverpool

Futbalisti Arsenalu Londýn zvíťazili v sobotňajšom stretnutí 4. kola najvyššej anglickej dlhodobej súťaže Premier League na ihrisku Newcastlu najtesnejšie 1:0.

29.08.2015 18:48 , aktualizované: 20:43
Fabricio Coloccini, Newcastle United Foto: ,
Smutný hrdina. Vlastný gól Fabricia Colocciniho rozhodol o výhre Arsenalu na pôde Newcastlu.
debata

Domáci tím prišiel už v 16. min o vylúčeného Aleksandra Mitroviča, ale „kanonierom“ sa podarilo zužitkovať početnú výhodu až v 52. min, keď nechtiac prekonal vlastného brankára kapitán „strák“ Fabricio Coloccini.

Crystal Palace zdolal v sobotu londýnsku Chelsea na jej vlastnej pôde 2:1. „The Blues“ prehrávali od 65. min, keď sa presadil stredopoliar z Mali Bakary Sako. Domácim sa podarilo vyrovnať v 80. min zásluhou venezuelského kanoniera Radamela Falcaa, ale už o minútu rozhodol o troch bodoch pre „orlov“ krajný obranca Joel Ward. Chelsea je po štyroch odohraných kolách až na 13. mieste v ligovej tabuľke. Na vedúci Manchester City, ktorý zvíťazil nad Watfordom 2:0 už stráca 8 bodov.

„Gratulujem Palace, je to pre nich výborný výsledok, zároveň podali veľmi dobrý výkon. Ale my sme si prehrať nezaslúžili, mali sme dosť šancí, aby sa zápas skončil remízou. Tá by bola zaslúžená, hoci aj tak by to pre nás bolo málo,“ povedal Mourinho. „Niekoľko našich hráčov nepodalo výkon na zodpovedajúcej úrovni a v tom prípade sú všetky zápasy v Premier League ťažké. Tento rok bude možno ťažšie hrať proti tímom, ktoré nehrajú o titul. Väčšina ich má veľmi kvalitné kádre, ukázal to dnes aj West Ham, keď zdolal Liverpool,“ zmienil Mourinho ďalšie prekvapenie.

FC Liverpool s Martinom Škrtelom v základnej zostave prehral na Anfielde s West Hamom United 0:3. „The Reds“ inkasovali už v prvej polhodine zápasu dva góly, keď sa presadili najprv v 3. min Manuel Lanzini a v 29. min Mark Noble. Po zmene strán, konkrétne v 52. min, oslabil domácich Phillipe Coutinho, ktorý po druhej žltej karte putoval predčasne pod sprchy. Stretnutie nedohral ani strelec druhého gólu hostí Noble. „Kladivári“ pridali aj tretí presný zásah – v druhej minúte nadstaveného času sa presadil Diafra Sakho.

Výsledky sobotňajších stretnutí 4. kola:

Newcastle United – Arsenal Londýn 0:1 (0:0)
Gól: 52. Coloccini (vlastný), ČK: 16. Mitrovič (Newcastle)

Aston Villa – Sunderland 2:2 (2:1)
Góly: 11. a 41. S. Sinclair (prvý z pok. kopu) – 8. M'Vila, 52. J. Lens

Bournemouth – Leicester City 1:1 (1:0)
Góly: 24. C. Wilson – 86. Vardy (z pok. kopu)

FC Chelsea – Crystal Palace 1:2 (0:0)
Góly: 80. Falcao – 65. Sako, 81. J. Ward

FC Liverpool – West Ham United 0:3 (0:2)
Góly: 3. Lanzini, 29. Noble, 90.+ D. Sakho, ČK: 52. Coutinho – 78. Noble Martin Škrtel (Liverpool) odohral celé stretnutie

Manchester City – Watford 2:0 (0:0)
Góly: 47. Sterling, 56. Fernandinho

Stoke City – West Bromwich Albion 0:1 (0:1)
Gól: 45.+ S. Rondón, ČK: 25. Afellay, 31. C. Adam (obaja Stoke)

Tottenham Hotspur – Everton 0:0

debata chyba
Viac na túto tému: #anglicko #FC Liverpool #Arsenal Londýn #Chelsea FC
Načítavajú sa športové výsledky...