Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Favoritov z Londýna potopili brankári

Manchester - 6 bodov. Londýn - 1 bod. Najväčší kandidáti na titul v anglickej Premier League vstúpili do nového ročníka najprestížnejšej ligy sveta rôzne. Zatiaľ čo dvojica klubov z hlavného mesta hneď na štarte zaváhala, mužstvá z Manchestru boli stopercentné.

11.08.2015 15:33
Thibaut Courtois, FC Chelsea Foto: ,
Brankár Chelsea Thibaut Courtois dostal v zápase prvého kola Premier League červenú kartu.
debata

Najhoršie vkročili do boja o majstrovskú trofej futbalisti Arsenalu. Zverenci Arsena Wengera prehrali v mestskom derby na domácej pôde s West Hamom (0:2). Pod jeden z gólov sa podpísala hrubou chybou aj predsezónna posila domácich – brankár Petr Čech.

„Nebudem sa s ním o tomto momente rozprávať, nebola to len jeho chyba. Zaváhala celá defenzíva, hráči stáli príliš ďaleko od bránky. Zarezali sme samých seba,“ hneval sa po zápase pred novinármi francúzsky tréner.

O čosi kritickejší bol k sebe Čech. „Tak toto v scenári rozhodne nebolo. Chyba a žiadne body. Zajtra je však nový deň a musím sa pripraviť na ďalší zápas,“ napísal na jednej zo sociálnych sietí 33-ročný rodák z Plzne, ktorý neodhadol center do šestnástky a povolil Kouyatému poľahky skórovať.

O body prišla aj Chelsea. Obhajcu titulu taktiež potopil brankár. Belgická jednotka Thibaut Courtois fauloval v zápase so Swansea unikajúceho Bafetimiho Gomisa. Videl červenú kartu a rozhodca nariadil pokutový kop, z ktorého faulovaný hráč vyrovnal na konečných 2:2.

„Hráči bojovali na hranici svojich možností,“ vravel po zápase tréner José Mourinho, ktorý zároveň odmietol, že by mu v bránke chýbali Čechove skúsenosti. „Máme skvelých gólmanov. Problém je len v tom, že sme Čecha pustili k jednému z našich konkurentov v boji o titul,“ dodal.

Zatiaľ čo londýnske kluby zaznamenali prvé straty, manchesterské bodovali naplno. Ani jeden z dvojice United – City neinkasoval. Mužstvo z Old Traffordu zvíťazilo v otváracom zápase sezóny nad ambicióznym Tottenhamom (1:0), vicemajster bol ešte suverénnejší. Na pôde West Bromwichu Albion vyhral presvedčivo – 3:0.

„Vstúpiť do sezóny víťazstvom je veľmi dôležité,“ uviedol na tlačovej besede tréner Manuel Pellegrini. „Navyše, nám sa to podarilo skvelým spôsobom. Hrali sme dobre, nastrieľali zopár gólov, utvorili si dostatok streleckých príležitostí. A súpera sme do žiadnej výraznej šance nepustili, ani na okamih sme mu nedali nádej na úspech,“ dodal čilský expert.

V ďalšom kole však čaká na jeho zverencov prvý vážny test. Pred vlastnými fanúšikmi privítajú v súboji prvých dvoch tímov z minulej sezóny Chelsea. Arsenal pocestuje na ihrisko Crystal Palace, United sa predstavia na pôde Aston Villy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Premier League #manchester city #Arsenal Londýn #Chelsea FC
Načítavajú sa športové výsledky...