Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sabo po podpise zmluvy s PAOK: Chcem nastupovať a presadiť sa

Erik Sabo v utorok podpísal s gréckym futbalovým klubom PAOK Solún zmluvu na štyri roky, k mužstvu sa pripojil už o deň skôr.

11.08.2015 14:37
Erik Sabo Foto: ,
Erik Sabo (vpravo) ešte v drese Trnavy.
debata

Dvadsaťtriročný (nar. 22. novembra 1991) teraz už bývalý stredopoliar FC Spartak Trnava považuje tento prestup za krok vpred vo svojej kariére.

„Tím zatiaľ detailne nepoznám, viem však, že majú skvelých fanúšikov rovnako ako Trnava. Káder má kvalitu, čo bolo vidieť už počas našich meraní síl v treťom predkole Európskej ligy. Z tohto pohľadu teda idem do lepšieho. Ďalšou motiváciou je tiež EL,“ uviedol rodák zo Šúroviec v oficiálnej tlačovej správe, no priznal, že za „slovenským Rímom“ mu bude ľúto: „Som odchovancom Trnavy. Budú mi chýbať ľudia, kamaráti a predovšetkým fantastickí priaznivci. Nesmiem zabudnúť ani na spoluhráčov.“

Sabo má v novom pôsobisku jasné ciele. „Chcem nastupovať a presadiť sa. Nerád by som sedel na lavičke, to však bude, samozrejme, výlučne na mojich výkonoch. Bol by som rád, ak by mi presun pomohol aj do slovenskej reprezentácie. Idem do lepšej ligy, budem viac na očiach trénerovi národného tímu Jánovi Kozákovi. Z prestupu mám, pochopiteľne, veľkú radosť. Zároveň ďakujem za šancu v seniorskom futbale, ako aj za umožnenie prestupu do Grécka,“ povedal 23-ročný záložník tesne po podpise kontraktu.

Roman Vojtek zo zastupiteľskej spoločnosti Stars and Friends prezradil, že Sabo mal viacero ponúk: „Záujem o Erika bol veľký. Disponuje kvalitou, dáva góly, jeho štatistiky sú výborné a patrí do širšieho kádra reprezentácie. Mal niekoľko dobrých možností, ale rozhodli sme sa pre PAOK. Sledovali ho minimálne rok a počas tohto obdobia ho pozorovali viackrát. Definitívne rozhodnutie padlo po dvojzápase so Spartakom. Solúnčania pravidelne majú majstrovské ambície, v tomto období k nim prišlo viac dobrých hráčov a stále bojujú i v Európskej li­ge.“

debata chyba
Viac na túto tému: #PAOK Solún #Erik Sabo