Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Malec v Nórsku skončil, Rosenborg si neuplatnil opciu

Slovenský futbalový útočník Tomáš Malec ukončil pôsobenie v tíme najvyššej nórskej súťaže Rosenborg Trondheim.

27.07.2015 12:21
Futbal, Trenčín - Slovan Bratislava, Tomáš Malec Foto: ,
Tomáš Malec v drese Trenčína.
debata

Dvadsaťdvanásobný nórsky šampión si na kmeňového hráča AS Trenčín neuplatnil ročnú opciu na trvalý prestup. „Vedenie mužstva rokovalo s Trenčínom, strany sa nedohodli. Žiaľ, nie je to moje rozhodnutie,“ povedal najlepší strelec najvyššej slovenskej súťaže zo sezóny 2013/2014 pre pondelňajšie vydanie denníka Šport.

Malec v tomto ročníku zasiahol do desiatich ligových stretnutí, vždy však v pozícii striedajúceho hráča. Na konto si pripísal dva presné zásahy. „Jednotka na mojom poste bol Alexander Söderlund. Darilo sa mu a ja som nedostával veľa šancí, aj keď som sa strelecky presadil v pohári. V ostatnom čase som necítil dôveru od trénera, v lige sa hralo na centrované lopty, čo mi vyhovuje. Škoda, že odchádzam,“ pokračoval 22-ročný (nar. 5. januára 1993) vysoký zakončovateľ.

Trenčiansky rodák i odchovanec nastupoval v základnej zostave len v národnom pohári, v ktorom dosiahol deväť gólov vrátane dvoch hetrikov. Momentálne nie je jasné, kam povedú jeho ďalšie futbalové kroky. „Doma budem mať chvíľu pauzu. Uvidíme, čo sa stane, zatiaľ nemám nič konkrétne,“ dodal Tomáš Malec. V tíme „Troillongan“ hosťoval z Trenčína od leta minulého kalendárneho roka.

Rosenborg Trondheim je lídrom nórskej Tippeligaen, tento týždeň sa predstaví v treťom predkole Európskej ligy 2015/2016.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Malec #Rosenborg Trondheim