Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gerrard sa uviedol v MLS gólom a asistenciami, Keane s ďalším hetrikom

Bývalý kapitán anglickej futbalovej reprezentácie Steven Gerrard ozdobil svoj debut v severoamerickej lige MLS gólom a dvoma asistenciami.

18.07.2015 09:36
debata
zväčšiť Steven Gerrard oslavuje gól so spoluhráčom z... Foto: SITA/AP, Jae C. Hong
Steven Gerrard, Robbie Keane Steven Gerrard oslavuje gól so spoluhráčom z Los Angeles Robbiem Keanom.

Výrazne tak prispel k výhre Los Angeles Galaxy nad San Jose 5:2. Ďalším hrdinom zápasu bol Ír Robbie Keane, ktorý druhýkrát za sebou zaznamenal hetrik.

Gerrard s Keanom spolu kedysi odohrali jednu sezónu v Liverpoole a ich obnovená spolupráca nadchla fanúšikov Los Angeles. Ich tím síce prehrával 0:2, ale niekdajšie hviezdy anglickej Premier League ešte do prestávky vyrovnali a po zmene strán strhli vedenie na stranu úradujúceho majstra.

Keane premenil dve penalty aj zužitkoval aj Gerrardovu presnú prihrávku. Jeho slávny spoluhráč navyše z priameho kopu trafil brvno. Z vypredaného hľadiska im tlieskal aj David Beckham.

Keane odohral celé stretnutie, Gerrard išiel z trávnika v 88. min za obrovského jasotu divákov v hľadisku. „Cítil som sa ako malé dieťa, bol som mimoriadne dojatý. Aplauz postojačky… Nechcel som, aby to prestalo. Som naozaj rád, že som tu. Chcem hrať futbal najdlhšie, ako sa len bude dať. Všetci spoluhráči podali veľmi dobrý výkon a – budeme ešte silnejší,“ vyjadril sa po stretnutí bývalý dlhoročný kapitán FC Liverpool, teraz už v drese kalifornského tímu Steven Gerrard.

Superlatívmi nešetril ani Robbie Keane: „Po horšom vstupe do zápasu sme sa postupne do toho dostávali a čím ďalej, tým viac náš výkon naberal na obrátkach. Napokon sa nám podarilo nastrieľať protivníkovi až päť gólov a zaslúžene sme zvíťazili. ‚Stevie‘ je skvelý futbalista, poznám ho aj zo spoločného pôsobenia v Liverpoole, so spoluprácou na trávniku nebol nijaký problém. Pre Los Angeles bude Gerrard obrovskou posilou.“

Tím Galaxy vedie Západnú konferenciu.

Los Angeles Galaxy – San Jose Earthquakes 5:2 (2:2)
Góly: 30., 64. a 80. Robbie Keane (prvý a tretí z pok. kopu), 37. S. Gerrard, 90.+ Lletget – 22. a 25. Quincy Obina Amarikwa, 27 000 divákov

debata chyba
Viac na túto tému: #MLS #Steven Gerrard #Los Angeles Galaxy