Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najdrahší prestup Angličana je hotový. Sterling novou akvizíciou City

Anglický futbalista Raheem Sterling definitívne prestúpil z FC Liverpool do konkurenčného Manchestru City.

14.07.2015 20:06
debata
Raheem Sterling. Foto: Reuters, ANDREW YATES
Raheem Sterling Raheem Sterling.

„Raheem je jedným z najlepších ofenzívnych hráčov na svete. Som šťastný, že sa nám ho podarilo získať. Je mladý a určite prinesie fanúšikom veľa radosti a vzrušenia,“ neskrýval nadšenie čilský kormidelník City Manuel Pellegrini.

Na Britských ostrovoch sa už dlhšie špekulovalo o odchode talentovaného hráča z Anfieldu po tom, ako na verejnosť prenikli informácie o jeho nezhodách s trénerom „The Reds“ Brendanom Rodgersom. Najväčším záujemcom o služby odchovanca Queens Park Rangers bol práve klub dotovaný bohatými šejkami zo stredného východu. Prestup ofenzívneho stredopoliara či krídelníka potvrdil už v pondelok aj samotný tréner Liverpoolu. Štyridsaťdvaročný severoírsky kouč však poprel, že motiváciou „úteku“ talentovaného krídelníka či ofenzívneho stredopoliara boli ich pokazené vzťahy. „Situácia je jednoduchá. Klub akceptoval ponuku na jeho prestup. Napriek tomu, čo sa v uplynulom týždni popísalo, náš vzťah zostal veľmi silný. V tomto naozaj nie je problém,“ tvrdil podľa serveru eurosport.yahoo.com

Rodák z jamajského Kingstonu stál „Citizens“ 49 miliónov libier a stal sa najdrahším anglickým futbalistom v histórii, s vedením svojho teraz už nového zamestnávateľa sa dohodol na zmluve platnej päť rokov. Sterling odohral v Liverpoole tri sezóny, v ktorých nastúpil na celkovo 129 duelov a dal 23 gólov.

debata chyba
Viac na túto tému: #anglicko #FC Liverpool #manchester city #raheem sterling