Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Schweinsteiger sa rozlúčil. Túži si splniť jeden z posledných snov

Po španielskom brankárovi Ikerovi Casillasovi sa v nedeľu so svojimi dlhoročnými klubovými fanúšikmi oficiálne lúčil ďalší ikonický futbalista. Bastian Schweinsteiger napísal priaznivcom Bayernu Mníchov dojemný list.

12.07.2015 19:32
Schweinsteiger Foto: ,
Bastian Schweinsteiger.
debata

Ten zverejnil na svojom oficiálnom účte na sociálnej sieti Twitter.

„Milí fanúšikovia, po sedemnástich neuveriteľných rokoch, pätnástich trofejach v Nemecku, historickom treble zo sezóny 2012/13 a mnohých nezabudnuteľných momentoch som sa rozhodol pre ďalší krok v mojej kariére. Učiniť toto rozhodnutie bolo extrémne náročné, pretože vy i celý Bayern Mníchov zostanete neoddeliteľnou súčasťou môjho života,“ stálo v statuse kapitána nemeckej futbalovej reprezentácie.

Majster sveta z vlaňajšieho šampionátu v Brazílii zakončil list víziou svetlej budúcnosti v tíme dvadsaťnásobného anglického šampióna: „Napriek všetkému som nesmierne vďačný za umožnenie odchodu do Manchestru United. Verím, že pochopíte moje rozhodnutie.“

Bastian Schweinsteiger.

O polhodinu neskôr sa na jeho oficiálnom účte objavila fotografia z lietadla, pod ktorou stálo: „Jeden z mojich posledných snov sa stáva skutočnosťou. Som veľmi vzrušený z nasledujúcej časti môjho života s Manchesterom United.“ Rodák z Kolbermooru by mal v najbližších hodinách spečatiť svoj prestup do tímu holandského trénera Louisa van Gaala, s ktorým spolupracoval počas jeho pôsobenia v Allianz Arene (2009–11). „Červení diabli“ by za služby tridsaťročného stredopoliara mali zaplatiť sumu okolo 20 miliónov eur.

Schweinsteiger v 342 ligových zápasoch v drese Bayernu strelil 45 gólov a ďalších sedemdesiat pripravil. K „Die Roten“ sa pridal ako štrnásťročný, keď prišiel do Mníchova z mládežníckeho tímu Rosenheimu. S Bayernom získal počas trinástich rokov v seniorskom mužstve osem ligových titulov. V úspešnom ročníku 2012/13, keď bavorský klub získal treble, triumfoval i v Lige majstrov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #Manchester United #Bastian Schweinsteiger