Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Poputuje Müller za Schweinsteigerom? Bayern to vylučuje

Zástupcovia futbalového Bayernu Mníchov popreli špekulácie, podľa ktorých sa mal po Bastianovi Schweinsteigerovi sťahovať do Manchestru United i útočník Thomas Müller.

12.07.2015 17:19
Thomas Müller, Bayern Mníchov Foto: ,
Thomas Müller.
debata

„Môžem ubezpečiť fanúšikov, že žiadneho ďalšieho hráča už do Manchestru neuvoľníme. V Bastianovom prípade išlo o spleť viacerých okolností, ktoré napokon vyústili v jeho odchod,“ vyhlásil rázne majiteľ bavorského klubu Karl-Heinz Rummenigge.

O služby Thomasa Müllera dávnejšie prejavil záujem lodivod „červených diablov“ z Old Trafford Louis van Gaal, ktorý nemeckého zakončovateľa počas bavorskej stáže vytiahol do prvého tímu Die Roten. Zvesti o pripravovanom prestupe nabrali na intenzite po Schweinsteigerovom presune do „divadla snov.“

Rummenigge dôrazne deklaroval, že v prípade Bastiho odchodu učinil špeciálnu výnimku: „Samozrejme, že sme ho chceli udržať v našom tíme. Ťažko ale môžete zabrániť odchodu hráča, ktorý vo vašom klube strávil celý svoj profesný život a ktorý na sklonku kariéry túži po nových výzvach. Bastimu želám v novom pôsobisku veľa šťastia, som presvedčený, že sa v anglickej Premier League presadí a že z jeho novej motivácie bude ťažiť i národný výber.“

Schweinsteiger v 342 ligových zápasoch strelil v červenom drese 45 gólov a ďalších sedemdesiat pripravil. K „Die Roten“ sa pridal ako štrnásťročný, keď prišiel do Mníchova z mládežníckeho tímu Rosenheimu. S Bayernom získal počas trinástich rokov v seniorskom mužstve osem ligových titulov. V úspešnom ročníku 2012/13, keď bavorský klub získal treble, triumfoval i v Lige majstrov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #Manchester United #Thomas Müller