Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Poputuje Müller za Schweinsteigerom? Bayern to vylučuje

Zástupcovia futbalového Bayernu Mníchov popreli špekulácie, podľa ktorých sa mal po Bastianovi Schweinsteigerovi sťahovať do Manchestru United i útočník Thomas Müller.

12.07.2015 17:19
Thomas Müller, Bayern Mníchov Foto: ,
Thomas Müller.
debata

„Môžem ubezpečiť fanúšikov, že žiadneho ďalšieho hráča už do Manchestru neuvoľníme. V Bastianovom prípade išlo o spleť viacerých okolností, ktoré napokon vyústili v jeho odchod,“ vyhlásil rázne majiteľ bavorského klubu Karl-Heinz Rummenigge.

O služby Thomasa Müllera dávnejšie prejavil záujem lodivod „červených diablov“ z Old Trafford Louis van Gaal, ktorý nemeckého zakončovateľa počas bavorskej stáže vytiahol do prvého tímu Die Roten. Zvesti o pripravovanom prestupe nabrali na intenzite po Schweinsteigerovom presune do „divadla snov.“

Rummenigge dôrazne deklaroval, že v prípade Bastiho odchodu učinil špeciálnu výnimku: „Samozrejme, že sme ho chceli udržať v našom tíme. Ťažko ale môžete zabrániť odchodu hráča, ktorý vo vašom klube strávil celý svoj profesný život a ktorý na sklonku kariéry túži po nových výzvach. Bastimu želám v novom pôsobisku veľa šťastia, som presvedčený, že sa v anglickej Premier League presadí a že z jeho novej motivácie bude ťažiť i národný výber.“

Schweinsteiger v 342 ligových zápasoch strelil v červenom drese 45 gólov a ďalších sedemdesiat pripravil. K „Die Roten“ sa pridal ako štrnásťročný, keď prišiel do Mníchova z mládežníckeho tímu Rosenheimu. S Bayernom získal počas trinástich rokov v seniorskom mužstve osem ligových titulov. V úspešnom ročníku 2012/13, keď bavorský klub získal treble, triumfoval i v Lige majstrov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #Manchester United #Thomas Müller