Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Real Madrid opúšťa klubová ikona. Casillas prestupuje do Porta

Futbalový Real Madrid definitívne opúšťa klubová ikona Iker Casillas. Tridsaťštyriročný reprezentant Španielska bude odteraz strážiť bránku portugalského tímu FC Porto.

12.07.2015 08:05 , aktualizované: 13:50
Casillas Foto: ,
Brankár Iker Casillas.
debata

Dohoda sa zrodila v sobotu a Real Madrid o nej informoval na svojej internetovej stránke. Záverečné rokovania boli komplikované a trvalo 48 hodín, kým sa obe strany dohodli. Podľa španielskeho denníka Marca FC Porto odmietalo finančne pokryť zostávajúci rok, ktorý mal mať ešte Real Madrid Casillasa pod zmluvou. V zmluve sa musela poriešiť aj výrazne vyššia sadza dane v Portugalsku v porovnaní so Španielskom. Casillas strávil v Reale Madrid 25 rokov od chvíle, keď tam ako 9-ročný žiačik prvýkrát zaklopal na dvere futbalovej akadémie.

„Neodchádza iba dobrý brankár, ale najlepší brankár histórie tohto klubu aj španielskej reprezentácie. Real Madrid má 113 rokov a z toho 25 nosil Iker Casillas náš dres. Počas toho dlhého obdobia bol jedným z našich najväčších lídrov, symbolom toho najlepšieho, čo sme mohli ponúknuť Za svoju oddanosť a lásku ku klubu sa stal legendou v očiach fanúšikov. Pre Real je jeho odchod dňom poďakovania a uznania,“ píše sa v oficiálnom vyhlásení Realu Madrid.

Iker Casillas dosiaľ v kariére nechytal za iný klub ako Real Madrid. V drese prvého tímu „bieleho baletu“ debutoval ešte v roku 1999 a absolvoval v ňom dovedna 725 súťažných stretnutí, ktoré mu priniesli dovedna 19 rôznych trofejí. Vyníma sa medzi nimi päť domácich ligových titulov, dva pohárové španielske víťazstvá, ale najmä tri triumfy v Lige majstrov (1999/2000, 2001/2002, 2013/2014). V reprezentácii Španielska sa tešil z titulu majstra sveta v roku 2010 v Juhoafrickej republike a podieľal sa aj na tituloch európskeho šampióna v rokoch 2008 a 2012.

Najlepšie zákroky Ikera Casillasa.

Casillas na tlačovej konferencie prečítal len s ťažkosťami vyhlásenie k svojmu odchodu z milovaného klubu. So slzami v očiach povedal: „Po 25 rokoch vo farbách najlepšieho mužstva na svete nadišiel pre mňa najťažší deň. Musím povedať zbohom futbalovej inštitúcii, ktorá mi dala tak veľa v mojom živote.“

V súvislosti s nástupcom Casillasa v Reale Madrid sa najčastejšie spomína meno Davida De Geu. Dvadsaťštyriročný španielsky brankár je madridský rodák a doteraz v kariére pôsobil v dresoch Atlética Madrid a Manchestru United. Vedenie Realu musí vyriešiť brankársku otázku čím skôr, druhý gólman Keylor Navas z Kostariky má aktuálne problémy s Achillovou šľachou.

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Iker Casillas #FC Porto