Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gerrad v Los Angeles: Neprišiel som na prázdniny a po poslednú výplatu

So Stevenom Gerrardom zavítalo na jeho prvý tréning s futbalovým tímom Los Angeles Galaxy na chvíľu aj typické anglické počasie.

08.07.2015 11:00
debata
zväčšiť Steven Gerrard počas tréningu Los Angeles Galaxy. Foto: Reuters, Gary A. Vasquez
Steven Gerrard Steven Gerrard počas tréningu Los Angeles Galaxy.

V utorok ráno bolo v Carsone chladno a oblačno s miernym mrholením. Zatiaľ čo bývalému kapitánovi anglickej reprezentácie predstavili v popoludňajších hodinách klubové zákulisie, tréningový StubHub Center sa už vyhrieval na kalifornskom slnku. Počasie akoby Gerrardovi pripomenulo zásadnú zmenu v jeho profesionálnom živote. Do USA zamieril po sedemnástich sezónach zasvätených jedinému klubu – FC Liverpool.

„Som nadšený. Už sa nemôžem dočkať sobotňajšieho zápasu. Galaxy má výborné mužstvo, skvelé zázemie. Ak sa mi podarí prispieť svojou trochou, myslím si, že nás čaká žiarivá budúcnosť,“ povedal 35-ročný stredopoliar. Tréner Bruce Arena naznačil, že svoju hviezdnu akvizíciu vyskúša v prvom polčase zápasu International Champions Cupu proti mexickému Clubu América.

„Zapadol veľmi dobre. Je to správny chlapík na ihrisku aj mimo neho. Zorientoval sa pomerne rýchlo. Tréning s ním bol v pohode,“ poznamenal kapitán tímu Robbie Keane, ktorého s Gerrardom spája spoločné pôsobenie v Liverpoole v sezóne 2008/09. Práve na írskeho útočníka smerovala prvá Gerrardova prihrávka.

„Lopty od neho sú neuveriteľné. Pre útočníka je radosť mať takého spoluhráča. Nájde vás aj v minimálnom priestore. Navyše je tu jeho víťazná mentalita a súťaživosť. Rozhodne bude pre nás veľkým prínosom,“ dodal Keane, od ktorého si Gerrard musel požičať krém na opaľovanie. „Faktor 50,“ prezradil Angličan, vzápätí však vyvrátil možné asociácie: „Ak si niekto myslí, že som sem prišiel iba na prázdniny a po poslednú výplatu vo svojej kariére, veľmi rýchlo ho vyvediem z omylu.“

debata chyba
Viac na túto tému: #MLS #Steven Gerrard #Los Angeles Galaxy