Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Potvrdené: Benítez povedie Real Madrid, podpísal trojročnú zmluvu

Novým trénerom futbalistov Realu Madrid je Rafael Benítez. Obe strany podpísali zmluvu na tri roky. Benítez je ôsmym trénerom Realu v priebehu desiatich rokov.

03.06.2015 10:48
debata (1)
zväčšiť Rafael Benítez pred posledným zápasom na... Foto: SITA/AP, Salvatore Laporta
Rafael Benítez Rafael Benítez pred posledným zápasom na lavičke Neapola.

Španielsky veľkoklub sa pred niekoľkými dňami rozlúčil s koučom Carlom Ancelottim. Talian síce nesklamal, ale Realu sa nepodarilo získať v tejto sezóne významnejšiu trofej. Dosiahol len na európsky Superpohár a triumf na MS klubov. Niekdajší kormidelník Paríža St. Germain, FC Chelsea, AC Miláno, Juventusu Turín a Parmy si navyše musí oddýchnuť od futbalu z vážnych zdravotných dôvodov.

Päťdesiatpäťročný Benítez je rodák z Madridu, trénerskú kariéru začínal v mládežníckych tímoch Realu a v rokoch 1993–1995 viedol aj jeho B-mužstvo. Doma v Španielsku získal tituly s Valenciou v rokoch 2002 a 2004. V roku 2005 triumfoval s Liverpoolom v Lige majstrov. Benítez dal len v nedeľu bodku za svojím pôsobením v SSC Neapol. Pre zaujímavosť, posledným rodeným Madridčanom, ktorý viedol tím Realu, bol koncom roka 2004 Mariano García Remón. Niekdajší brankár vtedy dočasne pripravoval mužstvo po tom, ako rezignoval José Antonio Camacho.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #SSC Neapol #Rafael Benítez