Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamburg sa s odretými ušami udržal v I. bundeslige

Futbalisti Hamburgeru SV sa skutočne s odretými ušami udržali v najvyššej nemeckej súťaži.

01.06.2015 21:50 , aktualizované: 02.06.2015 08:17
Nicolai Müller, Hamburger SV, radosť Foto: ,
Nicolai Müller sa teší z gólu, ktorým rozhodol o výhre Hamburgu.
debata

V pondelňajšom odvetnom barážovom stretnutí o účasť v I. bundeslige 2015/2016 (prvý zápas doma 1:1) krátko pred koncom prehrávali na trávniku Karlsruhe 0:1, ale od zostupu ich zachránil Marcelo Díaz ukážkovým gólom z priameho kopu v nadstavenom čase. Pôvodne však chcel realizovať poslednú šancu v zápase Holanďan Rafael Van der Vaart. „Ja som chcel strieľať, ale ukradol mi to,“ prezradil na spoluhráča 32-ročný vicemajster sveta z roku 2010.

V predĺžení potom v 115. min Nicolai Müller strhol vedenie na stranu hostí. „Teším sa za celé naše mužstvo,“ vyhlásil podľa kicker.de šťastný strelec rozhodujúceho gólu. V absolútnom závere pridanej polhodiny mohol z pokutového kopu vyrovnať domáci Rouwen Hennings, ale brankár René Adler vyrazil jeho pokus k žrdi. „Musím sa priznať, že v záverečných minútach sa mi už hlavou preháňali všelijaké negatívne myšlienky. Tento dvojzápas bol pre nás ako finále, ale nepotrebujeme to zažívať každý rok,“ skonštatoval hrdina záverečných okamihov predĺženia.

„Je mi ľúto hráčov, ktorí dnes do toho dali všetko, ale chýbal nám kúsok šťastia. Je to veľmi trpká prehra,“ vyhlásil domáci tréner KSC Markus Kauczinski. Pre jeho náprotivka z lavičky Hamburgu Bruna Labbadiu znamená záchrana v najvyššej súťaži veľa.

„Bývam v tomto meste, mám ho rád a milujem tento klub. Je to neuveriteľný pocit. Vypadnutie by bol ten najhorší pocit. Neviem opísať slovami, čo pre mňa znamená posledný týždeň,“ povedal 49-ročný niekdajší obávaný kanonier.

Výsledok pondelňajšieho odvetného barážového stretnutia:

Karlsruhe – Hamburg 1:2 po predĺžení (1:1, 0:0), prvý zápas 1:1, v I. bundeslige sa udržal Hamburg
Góly: 78. Yabo – 90.+ Marcelo Díaz, 115. N. Müller

debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #Hamburger SV #Nicolai Müller #Karlsruhe