Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Na lavičku Realu Madrid mieri duo Benítez - Morientes

Viceprezident španielskeho futbalového klubu Real Madrid Eduardo Fernandez de Bla počas sobotňajšieho stretnutia s fanúšikmi nepriamo prezradil, že novým trénerom desaťnásobného európskeho klubového šampióna sa stane Rafael Benítez.

01.06.2015 11:26
Rafael Benítez Foto:
Rafael Benítez.
debata (1)

Real Madrid sa pred niekoľkými dňami rozlúčil s koučom Carlom Ancelottim. Talian síce nesklamal, ale Realu sa nepodarilo získať v tejto sezóne významnejšiu trofej. Dosiahol len na európsky Superpohár a triumf na MS klubov. Niekdajší kormidelník Paríža St. Germain, FC Chelsea, AC Miláno, Juventusu Turín a Parmy si navyše musí oddýchnuť od futbalu z vážnych zdravotných dôvodov.

„Carlo Ancelotti bol fenomenálny. Bol to najlepší tréner na svete, rovnako ako José Mourinho pred dvoma rokmi, keď bol kormidelníkom Realu. Tento týždeň sa najlepším trénerom na svete stane Benítez,“ vyhlásil Eduardo Fernandez de Bla podľa BBC Sport.

Prezident Realu Madrid Florentino Pérez pred pár dňami na margo nového trénera vyhlásil, že by bolo dobré, keby vedel po španielsky. Vážnym kandidátom na uvoľnenú stoličku v tíme „bieleho baletu“ sa tak stal práve rodák z Madridu Benítez, ktorý dal v nedeľu bodku za svojím pôsobením v Neapole. Pre zaujímavosť, posledným rodeným Madridčanom, ktorý viedol tím Realu, bol koncom roka 2004 Mariano García Remón. Niekdajší brankár vtedy dočasne pripravoval mužstvo po tom, ako rezignoval José Antonio Camacho.

Benítez v minulosti hrával za rezervu Realu Madrid, v začiatkoch trénerskej kariéry viedol mládežnícke výbery a v rokoch 1993–1995 aj jeho B-mužstvo. V roku 2013 v jednom z rozhovorov vyhlásil, že byť trénerom Realu je jeho najväčším pracovným snom. Talianske médiá začali špekulovať aj o tom, že by si mohol na Štadión Santiaga Bernabéua priviezť z Neapola aj nejakú hráčsku posilu.

Rafael Benítez sa v tejto sezóne predstavil aj na Slovensku, v dueli 2. kola I-skupiny Európskej ligy 2014/2015 zvíťazil Neapol na bratislavských Pasienkoch nad miestnym Slovanom 2:0.

Nového trénera „kráľovského klubu“ majú oficiálne predstaviť v stredu. Podľa rozhlasovej stanice COPE by mal byť Benítezovým asistentom niekdajší útočník „bieleho baletu“ Fernando Morientes, v rokoch 2005 – 2006 Benítezov zverenec v FC Liverpool.

Informáciu považujú médiá v Španielsku za takmer hotovú vec. Redaktor COPE Enrique Ortego, ktorý správu zverejnil, je Benítezov dobrý priateľ. Morientes navyše momentálne pôsobí ako komentátor uvedenej stanice.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Rafael Benítez #Fernando Morientes