Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Toni je v 38 rokoch najstarším kráľom strelcov talianskej ligy

V 38 rokoch sa stal Luca Toni najstarším kráľom strelcov talianskej futbalovej ligy. V 38 zápasoch za Veronu dal 22 gólov a o prvé miesto v tabuľke kanonierov sa podelil s Maurom Icardim z Interu Miláno, ktorý je o 16 rokov mladší.

01.06.2015 10:45
Luca Toni Foto: ,
Luca Toni a jeho gólová radosť.
debata

„Beriem to ako príjemné zadosťučinenie, byť v tomto veku znovu najlepším strelcom. Bol to úžasný rok nielen pre mňa, ale pre celý tím, klub i fanúšikov Verony. Na koľko sa cítim? Na 26. Nie, povedzme na 30,“ uviedol sa smiechom Toni po sobotňajšom poslednom zápase, v ktorom gólom prispel k remíze 2:2 s majstrovským Juventusom. Hellas skončil v Serii A na trinástom mieste.

Toni vládol strelcom talianskej ligy už pred deviatimi rokmi, keď dal za Fiorentinu 31 gólov. Po ďalšej sezóne prestúpil do Bayernu Mníchov, neskôr hral aj za AS Rím či Juventus. Vo Verone mu končí zmluva a zatiaľ nevie, čo bude ďalej. „S prezidentom klubu i fanúšikmi mám mimoriadne vzťahy, ale uvidíme, kto bude trénerom a manažérom,“ povedal Toni, ktorý dal zatiaľ v Serii A 151 gólov a je štvrtým najlepším strelcom medzi stále aktívnymi hráčmi.

Icardi sa na neho dotiahol vďaka dvom gólom pri nedeľňajšom víťazstve 4:3 nad Empoli. Dvadsaťdvaročný Argentínčan vyhral súťaž o najlepšieho strelca ako najmladší hráč od roku 1978, kedy kanonierom vládol v 21 rokoch Paolo Rossi. „Nečakal som to. V mojom veku je to veľký úspech,“ povedal Icardi. Napodobnil slávnych krajanov Diega Maradonu, Gabriela Batistuta a Hernána Crespa, ktorí boli taktiež najlepšími strelcami talianskej ligy.

debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #hellas verona #Luca Toni