Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Barcelona má španielske double - vyhrala aj Kráľovský pohár

Po zisku majstrovského titulu sa futbalisti FC Barcelona tešia aj z triumfu v španielskom Kráľovskom pohári (Copa del Rey).

30.05.2015 23:32
Neymar, Lionel Messi, FC Barcelona, radosť Foto: ,
Lionel Messi s Neymarom zabezpečili Barcelone triumf v Kráľovskom pohári.
debata

V sobotňajšom finále na domovskom Camp Nou zdolali Atheltic Bilbao 3:1. Barcelončania boli v tomto stretnutí vedení ako hostia, aj keď nastúpili na svojom štadióne. Katalánci sú v Kráľovskom pohári najúspešnejším tímom, získali ho už 27-krát. O štyri prvenstvá menej má práve Athletic Bilbao. Oba tímy sa v pohárovom finále stretli osemkrát, šiestykrát sa tešila Barcelona. Camp Nou hostil finálový duel Copa del Rey iba štvrtýkrát v histórii, premiérovo od mája 2010.

Barcelona má stále šancu treble, o týždeň nastúpi vo finále Ligy majstrov na Olympijskom štadióne v Berlíne proti Juventusu Turín. V sobotu sa presadili jej dve najväčšie ofenzívne hviezdy. V 20. min predviedol skvelé sólo Lionel Messi, ktorý sa pohral s viacerými spoluhráčmi a nechytateľne skóroval ľavou nohou. Ešte do prestávky pridal presný zásah aj Neymar a na 3:0 stanovil opäť Messi. Bilbao v 79. min znížilo zásluhou Williamsa, ale Barcelončania už nepripustili žiadnu drámu.

Výsledok sobotňajšieho finále španielskeho Kráľovského pohára vo futbale:

Athletic Bilbao – FC Barcelona 1:3 (0:2)
Góly: 79. Williams – 20. a 74. Messi, 36. Neymar

debata chyba
Viac na túto tému: #Španielsko #Neymar #fc barcelona #Lionel Messi #Kráľovský pohár